Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Απολογείται ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη

50xroni-thessaloniki

Απολογείται ο ιδιοκτήτης των σκυλιών σήμερα που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Σημειώνουμε ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τον συνήγορο του ο κατηγορούμενος είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της Ελισάβετ. Τόνισε μάλιστα πως τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα, η περίφραξη ήταν ύψους 2 μέτρων και ήταν σωστή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί τα σκυλιά άνοιξαν μια μικρή τρύπα, απ’όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο ιδιοκτήτης εξήγησε: Στο χώρο της αυλής έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Τα μέτρα ήταν σωστά και τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού”. Στο ενδιάμεσο σημείωσε πως “στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνές διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού”.

Πως διέφυγαν τα σκυλιά

Παράλληλα, ο συνήγορος του 37χρονου σημείωσε ότι: “η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή, προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης”.

Ιατροδικαστική έκθεση που προκαλεί σοκ

Ιατροδικαστική έκθεση-σοκ έδειξε πως το σώμα της άτυχης γυναίκας έφερε περισσότερες απο 50 δαγκωματιές.

Τα περισσότερα τραύματα εντοπίζονται στα άκρα, ειδικά στα χέρια. Χαρακτηριστικά όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες πηγές, σπάνια συναντούν τέτοια επίθεση αυτού του βαθμού. Τα τραύματα της άτυχης κοπέλας σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα τρία εκατοστά.

Η μητέρα των δύο παιδιών, που είχε πλούσιο κοινωνικό έργο δέχθηκε την επίθεση των σκυλιών στην αυλή της την Κυριακή το μεσημέρι.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είχε όμως ήδη καταλήξει.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τρίων σκυλιών συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Έλαβε τότε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα την Τετάρτη.

Κατά τον συνήγορο του ο 37χρονος ισχυρίστηκε: “Δεν ήταν δυνατό να μπορέσω ποτέ να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα ανοίξουν τρύπα, η περίφραξη ήταν σωστά τοποθετημένη”.

Με βάση τις μαρτυρίες, τα σκυλιά είχαν δείξει επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν.

Η τύχη των τριών σκυλιών

Μετά από την σοκαριστική επίθεση αυτή των τριων σκυλιών, τίθεται ερώτημα για την τύχη των ζώων αυτών.

Συνήθως στις περισσότερες χώρες όταν ζώα προκαλέσουν θάνατο ανθρώπου τους γίνεται ευθανασία.

Το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας είναι σε αυτή την περίπτωση είναι πολύπλοκο.

Συγκεκριμένα ο κ.Καμπούρης αναφέρει:

«Αν το σκυλί που θα επιτεθεί και θα τραυματίσει σοβαρά ή θανάσιμα κάποιον άνθρωπο αδέσποτο, πενταμελής επιτροπή του δήμου στον οποίο έγινε το συμβάν θα αποφασίσει για την τύχη του, δηλώνει ο Θ. Καμπούρης τμηματάρχης του τμήματος προστασίας ζώων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αν είναι δεσποζόμενο, όπως τα τρία σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει. Πιθανότατα, εισαγγελική αρχή θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το μέλλον τους».


Related posts

Ανήλικη Συμμορία Λήστευε Περαστικούς στην Περιοχή των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη

Arcadia Spot GZ

Θεσσαλονίκη : Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού

Arcadia Spot GZ

Καταδικάστηκε 69χρονος για γενετήσιες πράξεις: Ποινή 10 ετών κάθειρξης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment