Ελλάδα Επικαιρότητα

Απότομη αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από τη Δευτέρα

Απότομη αλλαγή του καιρού

Απότομη αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από τη Δευτέρα .

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε ένα ειδικό δελτίο προειδοποίησης για την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας. Σύμφωνα με το δελτίο, αναμένεται μια σημαντική χειροτέρευση των καιρικών συνθηκών από την ερχόμενη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα ,τη Δευτέρα, αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ τοπικές ισχυρές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Συγκεκριμένα, η επίδραση αυτή θα είναι πιο έντονη στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στη Θεσσαλία, οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς και τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, με ισχυρές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Στη Θεσσαλία, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα καταγραφούν κυρίως στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, καθώς και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Σημαντικές καταιγίδες αναμένονται και στα νησιά των Σποράδων.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα εκδίδει ενημερώσεις σχετικά με την εξέλιξη του καιρού καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου, προκειμένου να ενημερώνει το κοινό για τις εξελίξεις.
Απότομη αλλαγή του καιρού

Related posts

Αφρικανική σκόνη θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα και αύριο

Arcadia Spot GZ

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment