Top News Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 3ο Μέρος

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 3ο

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 3ο Μέρος

Διαβάστε το 1ο Μέρος εδώ
Διαβάστε το 2ο Μέρος εδώ

Σύνοψη προηγούμενων γεγονότων

Η Χρυσάνθη φτάντοντας στη Στεμνίτσα ,βρήκε σπίτι για να μείνει αυτά τα χρόνια που θα έμενε. Εμείνε εκεί για μία τρομακτική νύχτα χωρίς ρεύμα .Κατά τη διάρκεια της νύχτας , ανακάλυψε μια μυστηριώδη πόρτα ,για την οποία φαίνεται πως ο  Πέτρος κρύβει κάτι.

Μία νέα γνωριμία

Μετά την αποχώρηση του Πέτρου , η Χρυσάνθη ψιλοτρομαγμένη με την αντίδραση του Πέτρου ,κινήθηκε προς τη σχολή ,μήπως γνωρίσει κάποιον καινούριο φοιτητή. Φτάνει στη χολή και εκει γνωρίζει ένα αγόρι.
Το αγόρι ήταν περιπου στην ηλικία της ,ψηλό και μελαχρινό.

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 3ο

Χρυσάνθη : Γεια σου ,και συ φοιτητής ?

Αγόρι : Ναι ,μόλις γράφτηκα 

Χρυσάνθη : Χαίρομαι που σε γνωρίζω είμαι η Χρυσάνθη.

Αγόρι : Αποστόλης ,Χάρηκα 

Χρυσάνθη : Ευτυχώς που ήρθες και συ εδώ γιατί είμαι ήδη μία μέρα και έχω ψιλοτρομάξει να σου πω την αλήθεια.

Αποστόλης : Α δεν έχεις ξαναέρθει στο χωριό μας ???

Χρυσάνθη : Από δω είσαι ??? ( είπε η Χρυσάνθη γουρλόνωντας τα μάτια της )

Αποστόλης : Ο πατέρας μου είναι από εδώ ,αλλά μένω μόνιμα στην Τρίπολη ,και γενικά έρχομαι αρκετά συχνά στο χωριό.

Χρυσάνθη : Και δεν σε τρομάζει όλο το μέρος ,η ατμόσφαιρα ή οι άνθρωποι ??? 

Αποστόλης : Όχι όχι γιατί το έχω συνηθίσει. Επίσης όσον αφορά τους ανθρώπους ,είναι καλοί κατα βάθος ,απλά έτσι είναι στην αρχή. Μέχρι να σε μάθουν.

Χρυσάνθη : Μάλιστα ,κατάλαβα… Οπότε να υποθέσω πως εσύ έχεις δικό σου σπίτι σωστά. 

Αποστόλης : Ναι ,ναι θα μείνω στο σπίτι του παππου και της γιαγιάς. Αν θες μπορώ να σου δείξω που είναι.

Χρυσάνθη : Βέβαια ,πάμε  

Οι δύο νέοι κινήθηκαν προς το σπίτι όπου είχαν οι παππούδες του Αποστόλη. Το σπίτι του Αποστόλη δεν ήταν μακριά. Βρισκόταν μέσα σε ένα στενάκι ,πίσω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 3ο

Η ξενάγηση και μια αναπάντεχη πρόσκληση Ο Κόκκινος Χρυσός της Στεμνίτσας 3ο

Μπαίνουν μέσα και η Χρυσάνθη είχε εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από το σχεδιασμο και την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Τα δάπεδα κατά κύριο λόγο ήταν ξύλινα και έτριζαν και οι τοίχοι ήταν πέτρινοι. Τα περισσότερα έπιπλα φαινόντουσαν σκαλισμένα στο χέρι. Βέβαια το σπίτι δεν ήταν πολύ μεγάλο καθώς περιλάμβανε : σαλόνι με τζάκι ,κουζίνα ,μπάνιο και δύο κρεβατοκάμαρες. 

Χρυσάνθη : Είναι πολύ ωραίο το σπίτι των παππούδων σου. Ξέρεις πρώτη φορά βλέπω ένα τέτοιο σπίτι. Έχω συνηθίσει τα σπίτια της Αθήνας ,από τα οποία είναι απλά διαμερίσματα. Δεν σου βγάζουν εύκολα τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που σου βγάζει αυτό το σπίτι.

Χρυσάνθη : Ξέρεις όμως τι μου κάνει εντύπωση ? Πως δεν υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες στο σπίτ.Εγώ περίμενα πως θα είχατε περισσότερες οικογενειακές .Αλλά έχετε μόνο κάποιες ασπόμαυρες. Μια δικιά σου ας πούμε δεν υπάρχει. Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτη.

Αποστόλης : Όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Απλά είναι το θέμα πως στην οικογένεια μου δεν έχουμε πολύ σε εκτίμηση τις φωτογραφίες. Προτιμάμε να κρατάμε τις ευχάριστες στιγμές σαν αναμνήσεις. Σχετικά με το σπίτι που είπες, καταλαβαίνω αυτό που λες, γι’ αυτό και εμένα μου αρέσει να έρχομαι εδώ αρκετά συχνά για να ξεχνιέμαι και να ηρεμώ. Εσύ είπες πως είσαι από την Αθήνα, άρα εδώ δεν έχεις δικό σου σπίτι ,σωστά ???

Χρυσάνθη : Ναι ναι ,ήρθα χθες και η κυρία Ευανθία από τις εγγραφές ,με παρέπεμψε σε έναν κύριο ,ο οποίος είχε σπίτι προς ενοικίαση στα λεφτά που θέλω. 

Αποστόλης : Χαίρομαι λοιπόν που κατάφερες να βρεις τόσο εύκολα σπίτι. Ελπίζω να μην είναι κανένα μισογκρεμισμένο αχούρι.

Χρυσάνθη : Όχι ,όχι μια χαρά είναι ,αλλά με ανατριχιάζει λίγο. Να είναι που εχθές κοιμήθηκα χωρίς ρεύμα ,γιατί ο ιδιοκτήτης μου είπε πως θα το τακτοποιήσει σήμερα . Το βράδυ άκουσα περίεργους θορύβους και ανακάλυψα μια κλειδωμένη πόρτα. Ο ιδιοκτήτης μου είπε να μην ξανασχοληθώ με την πόρτα, αλλά όπως και να το κάνουμε με τρομάζει.

Αποστόλης : Αν θες μπορείς να κοιμηθείς εδώ για απόψε. Εφόσον είμαι και εγώ μόνος μου ,δεν υπάρχει πρόβλημα ,αν θες και συ βέβαια.

Χρυσάνθη : Ναι ,ναι εννοείται . Για τώρα είναι η καλύτερη λύση ,και θα δω αύριο τι θα κάνω με το θέμα του σπιτιού.

Έτσι η Χρυσάνθη αποφάσισε να κοιμηθεί εκείνο το βράδυ στο σπίτι του Αποστόλη. Αυτή της η απόφαση την έκανε να νιώσει ασφάλεια για εκείνο το βράδυ ,και όχι μόνο…

Συνεχίζεται… εδώ

Νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι

Ένα προϊόν μυθοπλασίας από την ομάδα του ArcadiaSpot

Διαβάστε όλες τις ιστορίες μας εδώ

Related posts

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στη Στεμνίτσα

Arcadia Spot GZ

Στολίστηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία της Στεμνίτσας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment