Ενέργεια Επικαιρότητα Θέρμανση Οικονομικά

Αυξήσεις στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης

Έκκληση στην κυβέρνηση να δοθεί άμεσα επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξήσεις στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται πως θα υπάρξουν κατά την διάθεση του από τις 15 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα σε λιγότερο από έναν μήνα οι καταναλωτές που θα γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο θα κληθούν να πληρώσουν με βάση την τωρινη εικόνα 1,5 ευρώ το λίτρο. Πέρσι αντίστοιχα κατά την “πρεμιέρα” το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαινόταν στα 1,37-1,41 ευρώ το λίτρο. Άρα διαφαίνεται σημαντική επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών. Το 2022 η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε επιδότηση 25 λεπτών στην αντλία ενώ τα διυλιστήρια από την πλευρά τους παρείχαν έκπτωση 7,5 λεπτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να ήταν χαμηλότερος για τον καταναλωτή.

Φέτος σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο δεν θα υπάρξει επιδότηση στην αντλία. Άρα το μόνο βοηθητικό μέτρο για τους καταναλωτές είναι το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται πως οι αυξήσεις των τιμών γιγαντώθηκαν μετά την ανακοίνωση της μείωσης της προσφοράς πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία κάτι που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι.

Η ανοδική πορεία στην τιμή της βενζίνης

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης συνεχίζει να είναι πάνω από 2 ευρώ το λίτρο. Την Πέμπτη 21/9 η τιμή της ήταν στα 2,043 ευρώ το λίτρο. Για να καταλάβει κανείς τον ρυθμό ανόδου της τιμής τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η μέση τιμή της πανελλαδικά ήταν στα 2,002 ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων φτάνει σήμερα στα 2,219 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης στα 1,851 ευρώ το λίτρο.

Related posts

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες, κατά 11%

Arcadia Spot GZ

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες φέτος σε σχέση με πέρυσι

Arcadia Spot GZ

Διόδια: Αυξήσεις 7,6-7,7% από το 2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment