ΕλλάδαΕπικαιρότηταΟικονομία

Αυξημένη η τιμή της λαγάνας την Καθαρά δευτέρα

Αυξημένη απότι φαίνεται θα είναι φέτος η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας την Καθαρά Δευτέρα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος θα είναι αυξημένη η τιμή της 10% κατά μέσο όρο. Πιο συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να την βρεί κάποιος στα περισσότερα αρτοποιεία της χώρα γύρω στα 3,5 ευρώ. Πέρσι η μέγιστη τιμή της ήταν στα 3,2 ευρώ.

Αυτή η αύξηση σύμφωνα με τους αρτοποιούς οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο του ενεργειακού κόστους και του κόστους των πρώτων υλών. Στο κόστος προστίθεται επίσης ότι πρώτον οι επιχειρήσεις πρέπει να δουλέψουν Κυριακή για την παραγωγή της λαγάνας. Δεύτερον η παρασκευή της παραδοσιακής λαγάνας γίνεται με το χέρι, πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις κάλυψη επιπλέον μεροκάματων και άρα αύξηση του εργατικού κόστους.

Ακόμα πιο ακριβές από τα 3,5 ευρώ θα είναι οι λαγάνες με γέμιση ελιάς, ντομάτας κλπ.

Related posts

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι ισχύει από την 1η Οκτωβρίου

Arcadia Spot NG

Ενδοοικογενειακή Βία : 321 συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας

Arcadia Spot NG

Τετραήμερη εργασία επιζητούν οι Έλληνες εργαζόμενοι – Τι λένε οι έρευνες

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.