Επικαιρότητα Επιχειρείν

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρήσεων: Δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας για ανέργους

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρήσεων

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες», λήγει την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Το πρόγραμμα παρέχει επιχορηγήσεις έως 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, με μέγιστο ποσό 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Στόχος είναι η δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της πράσινης οικονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας e services της ΔΥΠΑ ή μέσω του gov.gr.

Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει την επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων και οι εργασιακοί σύμβουλοι της προτείνουν υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα. Οι εργοδότες επιλέγουν τους ωφελούμενους και προχωρούν στην πρόσληψή τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων έχουν καλυφθεί 4.750 θέσεις, δηλαδή το 95% του συνολικού αριθμού.

Related posts

ΣΒΕ : Άνοιξαν οι αιτήσεις για το εκπαιδευτικό επίδομα ανέργνων

Arcadia Spot GZ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

Arcadia Spot GZ

Πρόγραμμα “Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις”:Επιδότηση έως και 10000 ευρώ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment