Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΣΒΕ : Άνοιξαν οι αιτήσεις για το εκπαιδευτικό επίδομα ανέργνων

ΣΒΕ : Άνοιξαν οι αιτήσεις για το εκπαιδευτικό επίδομα ανέργνων

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης που απευθύνεται σε άνεργους. Το πρόγραμμα προσφέρει εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.725 ευρώ και έχει συνολική διάρκεια 345 ωρών, αποτελούμενη από 270 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 75 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο sbeanergoi.gr.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική, θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, καθώς και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων για άνεργους στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας. ΣΒΕ

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ και να κατοικούν στις επιλέξιμες περιφέρειες. Επιπλέον, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, να μην έχουν μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα, και να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδριάσεις συμβουλευτικής, θεωρητική κατάρτιση σε οριζόντιες και εξειδικευμένες γνώσεις, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους.

Related posts

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρήσεων: Δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας για ανέργους

Arcadia Spot GZ

Υψηλός αριθμός αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων

Arcadia Spot GZ

Προσωρινός Κατάλογος Ωφελούμενων Γ’ Πρόσκλησης στο πρόγραμμα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ»

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment