Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Βράβευση για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Βράβευση για το 7ο Δημοτικό

Βράβευση για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης. Τα τμήματα Α1 & Α2 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης  έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό  Βιοποικιλότητας   με θέμα: « Όλοι είμαστε  κομμάτι μιας συνδεδεμένης αλυσίδας»  στην κατηγορία  <παραμύθι>  και κατέκτησαν την 1η  Πανελλήνια θέση .   

Οι μαθητές του   Α1  με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό ΠΕ70, κα Καγιούλη Βασιλική δημιούργησαν το παραμύθι με τίτλο: «  Το όνειρο της Φωκίας» και οι μαθητές του Α2 με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό ΠΕ70 , κα Καρκούλια Θεοδώρα δημιούγησαν το παραμύθι με τίτλο « Η φώκια…επαναστάτρια». Τα  «πρωτάκια του 7ου Δημοτικού»  προβληματίστηκαν για τα είδη ζώων  που κινδυνεύουν   να εξαφανιστούν ,  συζήτησαν,   επεξεργάστηκαν πληροφορίες, ζωγράφισαν , εργάστηκαν ομαδικά – συνεργατικά   και κατέληξαν στη δημιουργία των παραμυθιών. Μέσα  από τη διαδικασία  τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν  για θέματα  Περιβάλλοντος  και  προσπάθησαν να περάσουν σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα  του σεβασμού της διαφορετικότητας , της αγάπης και της ενεργής συμμετοχής για την επίλυση προβλημάτων.

                Η βράβευση έλαβε χώρα την Τετάρη, 29-11-2023 , τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου  του Υπουργείου  Περιβάλλοντος & Ενέργειας  με θέμα <.Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη> και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μαθητών  και εκπαιδευτικών στο Κέντρο Περίθαλψης  & Διάσωσης  της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων»  στη Γλυφάδα, όπου θα   δουν από κοντά ένα  ζωικό είδος   από την εποχή των δεινοσαύρων.

Η  Δ/ντρια του Σχολείου

Ακολουθεί  ανακοίνωση των διοργανωτών και απόσπασμα  από τη βράβευση: Βράβευση για το 7ο Δημοτικό

[Οι νικητές που προέκυψαν – ομολογουμένως με εξαιρετική δυσκολία από την επιτροπή, αναφορικά με την τελική επιλογή – είναι οι ακόλουθοι:

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τάξεις: Α1 + Α2

Εκπαιδευτικοί: Καγιούλη Βασιλική  & Καρκούλια Θεοδώρα

Τίτλος έργου: “Το όνειρο της Φωκίας” & “Η φώκια…. επαναστάτρια”

Συγχαρητήρια στους νικητές καθώς και σε όλους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν – εντός των επόμενων μηνών – αναμνηστικά συμμετοχής από τους διοργανωτές.

Τα έργα των νικητών, θα κοινοποιηθούν σε όλους σας και σε όλα τα σχολεία της χώρας, κατόπιν της ηλεκτρονικής μεταφοράς του παραμυθιού σε μορφή  e-book, 

με σκοπό να αποτελέσουν φιλοπεριβαλλοντικό εκπαιδευτικό υλικό όλων των ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών και μαθητών.]

Η βράβευση

Η Παρουσίαση στο Συνέδριο

Related posts

Βραβεύτηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment