Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα Περιφέρεια

Βόρεια Κυνουρία: Σημαντικά έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics)

Αυτοψία σε δύο Σημαντικά έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου διενήργησαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Τα εν εξέλιξει έργα που επιθεώρησαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες στον πιο πάνω δήμο της Π.Ε. Αρκαδίας είναι: Το έργο προστασίας από την διάβρωση του παράκτιου δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανου στο Παράλιο Άστρος με συνολικό προϋπολογισμό 395.000 ευρώ. Και το έργο αντικατάστασης τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας με συνολικό προϋπολογισμό 915.000 ευρώ. Και τα δύο αυτά έργα είναι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικών προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Σε σχετικές δηλώσεις τους οι δύο αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι και στο ένα και στο άλλο έργο τηρείται το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, σημείωσαν πως πρόκειται για “έργα σημαντικά για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας” διευκρινίζοντας, συγκεκριμένα:

“Το πρώτο έργο θα αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της διάβρωσης από τη θάλασσα των ακτών, που έχει προκύψει εδώ και κάποια χρόνια στο Αστρος, προκαλώντας δυσχέρειες τόσο στην τουριστική αξιοποίηση του συγκεκριμένου τμήματος όσο και στην διέλευση των διερχόμενων οχημάτων. Το δεύτερο έργο θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία με την καθαριότητα των ακτών και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Κυνουρίας”.

Related posts

Πλάτανος Κυνουρίας: Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων

Arcadia Spot NG

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Δίνουμε ώθηση στον κλασικό αθλητισμό»

Arcadia Spot NG

Leave a Comment