Επικαιρότητα

Φρίκη σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό-38 ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι και αφυδατωμένοι

Αποκάλυψη – σοκ που αφορά ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό με κλειδωμένους και σε άθλια κατάσταση ηλικιωμένους.

Οπως έγινε γνωστό 38 ηλικιωμένοι τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου βρέθηκαν από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ τρεις νοσηλεύονται από προχθές με ψώρα, στο νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός”.

Οι ελεγκτές σύμφωνα με την ΕΡΤ για να μπουν στο γηροκομείο χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία κρατούσαν την είσοδο σφραγισμένη.

Οταν μπήκαν αντίκρισαν τους 38 ηλικιωμένους εκ των οποίων σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι μισοί ήταν κατάκοιτοι, αφυδατωμένοι, λιποβαρείς, παραμελημένοι και εμφάνιζαν ψώρα.

Κοντά στους ηλικιωμένους βρίσκονται και τους εξετάζουν γιατροί και νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναμένεται να αρχίσουν να μεταφέρουν όλους τους τροφίμους σε εφημερεύοντα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας τους, να ενυδατωθούν και να παραμείνουν για νοσηλεία όσοι από αυτούς το χρειάζονται.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες προνοιακές δομές, με τη συνεργασία της Περιφέρειας, της Εκκλησίας και της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Να σημειωθεί ότι ζητήθηκε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας και λίγο αργότερα έφτασαν από το Γενικό Νοκοκομείο της Νίκαιας γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι πρότειναν τη μεταφορά των υπερηλίκων σε νοσοκομεία για να αναταχθεί η κατάσταση της υγείας τους και να παραμείνουν για νοσηλεία, εάν χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Related posts

Αιματηρό επισόδειο στον Κορυδαλλό | 19χρονος αλληλομαχαιρώθηκε με τον πατριό του

Arcadia Spot GZ

Φυλακές Κορυδαλλού: Εγκαίνια 19ου Δημοτικού Σχολείου

#omada_Arcadia_Spot*

Επίσκεψη του ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στο συγκρότημα Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment