Δήμοι Αρκαδίας Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Γιώργος Παπαηλίου για Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη

festival-mikh-theodwrakh

Ο Γιώργος Παπαηλίου για Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη απήυθυνε χαιρετισμό. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τα λεγόμενα του τόνισε το μεγαλείο του 2ου “Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη” “Αρκαδές Ζάτουνα”.

Το μήνυμα του Γιώργου Παπαηλίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη «Αρκαδίες-Ζάτουνα» αποτελεί εκδήλωση «τιμής, μνήμης και αναστοχασμού» για ένα μεγάλο Έλληνα, αλλά και μία οικουμενική φυσιογνωμία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε μία πολυδιάστατη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος του πολιτισμού και της τέχνης, μουσικοσυνθέτης, πολιτικός και πάνω απ΄ όλα αγωνιστής.

Υπήρξε άνθρωπος του πολιτισμού, πέρα από σύνορα και «πάνω απ΄ τα σύννεφα», όχι με την έννοια του υπερβατικού, αλλά της μεγαλοσύνης.

Υπήρξε πολιτικός μέσω της μουσικής και της αγωνιστικής δράσης του. Στο στόμα του Λαού, τα τραγούδια του έγιναν η φωνή της Ρωμιοσύνης, φωνή (ιστορικής) μνήμης, ευαισθησίας, έμπνευσης, αφύπνισης, αγώνα και ζωής.


Κινητοποίησε σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες χιλιάδες λαού προς την κατεύθυνση της προάσπισης και της διεύρυνσης των πανανθρώπινων αξιών, των ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά και του πολιτισμού.

Και σε όλους τους αγώνες, των περιόδων της εθνικής αντίστασης, των μεταπολεμικών δημοκρατικών-λαϊκών κινημάτων, της αντιδικτατορικής πάλης, αλλά και μετά τη δικτατορία, ο ίδιος ήταν παρών και ενεργός.

Η σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με την Αρκαδία ήταν στενή.


Στην Αρκαδία ανδρώθηκε και εμπνεύστηκε στα «πανάρχαια, περήφανα, ανυπόταχτα, τίμια» «άπαρτα» αρκαδικά βουνά, και βέβαια στη Ζάτουνα, όπου το «επίσημο» κράτος (η παράνομη εξουσία της χούντας), τον είχε εκτοπίσει.


Το πνεύμα και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι παρόντα, για να μας υποδεικνύουν δρόμους αγώνα και πολιτισμού.


Η Πατρίδα μας, η Ανθρωπότητα, οι Λαοί του κόσμου έχουν ανάγκη να πορευτούν αυτούς τους δρόμους, στους ζοφερούς και «ύπουλους» καιρούς που ζούμε.

Related posts

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου 

Arcadia Spot GZ

Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ, ιδίως στην περιφέρεια

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment