Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Δράσεις Αγωγής Υγείας σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Τρίπολη

Δράσεις Αγωγής Υγείας σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δράσεις Αγωγής Υγείας σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Τρίπολη: Ατομική Υγιεινή και Ασφαλείς Διαδρομές.

1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης (ΤΟ.Μ.Υ), πραγματοποίησε στις 12,13,14 και 15 Φεβρουαρίου 2024, δράσεις αγωγής υγείας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών παιδικών σταθμών στην Αλέα και στο Λεβίδι, με θέμα «Ατομική υγιεινή» με στόχο να δοθούν οδηγίες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σχετικά με τους κανόνες ατομικής υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών, στοματική υγιεινή και να γίνει επισήμανση της σημασίας της ατομικής καθαριότητας .

Επίσης πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης στα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) του Δήμου Τρίπολης με θέματα «Η αξία της τρίτης ηλικίας» και «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο».
Σκοπός του θέματος «Η αξία της τρίτης ηλικίας»,  είναι να κατανοήσουν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τρίτης ηλικίας, τους τρόπους συμπεριφοράς των ηλικιωμένων και τη σημασία που οι ηλικιωμένοι διαδραματίζουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσω των οικογενειών τους. Επίσης, θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν τους τρόπους παροχής βοήθειας στην καθημερινότητα των ατόμων της τρίτης ηλικίας και να αφομοιώσουν τα μηνύματα που περνούν οι ηλικιωμένοι στα παιδιά με τον δικό τους τρόπο.

Για το θέμα σχετικά με τις «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο», ο σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά να κυκλοφορούν ως πεζοί, με το αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή τη μοτοσυκλέτα, καθώς και να γνωρίζουν τη σημασία των σημάτων κυκλοφορίας και τα σήματα του τροχονόμου.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση τον Δήμο Τρίπολης και το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού και όλο το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών και το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Τρίπολης για την άψογη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Τρίπολης
Κέντρο Υγείας Τρίπολης – 6η Δ.Υ.Πε. – Υπουργείο Υγείας

Related posts

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίαςαπευθύνει κάλεσμα προς τους γονείς για Δωρεάν συμμετοχή παιδιών στο ΚΔΑΠ

Arcadia Spot GZ

Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης προσφέρει και ραντεβού με κοινωνική λειτουργό

Arcadia Spot GZ

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment