Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτικά

Αλλάζει η απόφαση για τα ομόφυλα Ζευγάρια

Αλλάζει η απόφαση για τα ομόφυλα Ζευγάρια

Αλλάζει η απόφαση για τα ομόφυλα Ζευγάρια . Ένα σφάλμα στην καταγραφή των ψήφων για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών οδήγησε σε αλλαγή του τελικού αποτελέσματος.

Το σφάλμα σχετίζεται με την ψήφο του βουλευτή της ΝΔ από την Πέλλα, Γιώργου Καρασμάνη. Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, υπήρξε ένα πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα και ο κ. Καρασμάνης αναγκάστηκε να δηλώσει την αρνητική του ψήφο με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ωστόσο, λόγω αβλεψίας ενός υπαλλήλου, η ψήφος του καταγράφηκε ως «ναι». Ο κ. Καρασμάνης, που από την προηγούμενη νύχτα φαινόταν ενοχλημένος, δήλωσε ότι η κάρτα του είχε κολλήσει και ότι είχε ψηφίσει «όχι» τόσο για την αρχή του νομοσχεδίου όσο και για όλα τα άρθρα.

Μετά τη διόρθωση, το τελικό αποτέλεσμα είναι 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών».

Η Βουλή ανακοίνωσε σχετικά με το θέμα: «Κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

Related posts

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Arcadia Spot GZ

Ομόφυλα ζευγάρια : Ο πρώτος γάμος με προστασία αστυνομικών

Arcadia Spot GZ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment