Εκπαίδευση Ελλάδα Επικαιρότητα

ΔΥΠΑ : Έρχεται νέα δράση κατάρτισης 25000 ανέργων και εργαζομένων σε Πανεπιστήμια

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

ΔΥΠΑ : Έρχεται νέα δράση κατάρτισης 25000 ανέργων και εργαζομένων σε Πανεπιστήμια . “Στόχος μας είναι, έως το 2025, να πιστοποιηθούν 500.000 πολίτες σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Ήδη, μέσω των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), έχουν ολοκληρώσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και έχουν λάβει πιστοποιήσεις 260.000 Έλληνες,” δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η ΔΥΠΑ ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει συνολικά 131.000 πολίτες με νέες δράσεις κατάρτισης.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ μόνο για προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Συνολικά, το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαθέσει 3,5 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων, με στόχο το 60% των ενηλίκων να συμμετέχει σε πρόγραμμα διά βίου μάθησης έως το 2030.

Οι νέες δράσεις θα επικεντρωθούν στις πράσινες δεξιότητες. Προγραμματίζεται η κατάρτιση 25.000 ανέργων και εργαζομένων σε πανεπιστήμια τον επόμενο μήνα, ενώ τον Μάιο αναμένεται η εκπαίδευση 10.000 ατόμων σε τεχνητή νοημοσύνη και 1.000 σε ψηφιακές δεξιότητες. Ακολουθούν προγράμματα κατάρτισης 30.000 ατόμων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες τον Ιούνιο, καθώς και δράσεις για οδηγούς και προσωπικό ασφαλείας από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε την προσπάθεια της ΔΥΠΑ για την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας, ενώ επισήμανε τις νέες πρωτοβουλίες όπως οι “Ημέρες Καριέρας” και τα “Open Days”.

Τέλος, σχετικά με το επίδομα ανεργίας, εξέφρασε την πρόθεση να γίνει πιο δίκαιο και ανταποδοτικό, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων.”

Related posts

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια – Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Arcadia Spot KP

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις για 1.300 ανέργους στην Υγεία

Arcadia Spot NG

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment