Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη . Τοποθετήθηκαν χθες Παρασκευή 16 Μαρτίου στην πόλη της Μεγαλόπολης 9 Μωβ κάδοι ανακύκλωσης , στους οποίους οι πολίτες μπορούν να ρίξουν: Ρούχα, Παπούτσια, Λευκά Είδη και Τσάντες.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ξεκινάει συνεργασία με την εταιρία RECYCOM η οποία αναλαμβάνει να μαζεύει τα είδη που θα ρίχνουν οι πολίτες στους Μωβ κάδους.

Πως μαζεύονται τα ρούχα;
Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από εκπαιδευμένο προσωπικό της RECYCOM και αποθηκεύονται στις αποθήκες της εταιρίας για σκοπούς διαχείρισης.
Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης (λόγω έλλειψης εργοστασίου διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στην Ελλάδα) με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα άλλα υφασμάτινα προϊόντα θα πρέπει να είναι καθαρά, μπορείτε να τα βάλετε σε πρόχειρες σακούλες και στους κάδους υπάρχει σημείο υποδοχής με μια χειρολαβή στην οποία βάζετε την τσάντα και την σπρώχνεται πάνω για να πέσουν τα πράγματα στον κάδο.

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι Μωβ Κάδοι στη Μεγαλόπολη είναι:

1ο Δημοτικό σχολείο
2ο Δημοτικό σχολείο
3ο Δημοτικό σχολείο
4ο Δημοτικό σχολείο
Πλατεία Ηρώων
Κέντρο Υγείας
Οδός Αρχαίου θεάτρου 48
Είσοδος Ανοικτού Γηπέδου Μεγαλόπολης
Λαϊκή Αγορά

Για τον Δήμο Μεγαλόπολης
Ο Αντιδήμαρχος
Βασίλειος Κουρουνιώτης

Πηγή

Related posts

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο

Arcadia Spot KP

Διακοπή ρεύματος στις 09/03/2024 στο Δήμο Μεγαλόπολης

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτική Εκδήλωση ΣΔΑΜ στη Μεγαλόπολη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment