Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΔΥΠΑ : Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα για ανέργους

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

ΔΥΠΑ : Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα για ανέργους. Η προθεσμία για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) “Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα” λήγει αύριο, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στις 14:00. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της πλατφόρμας στις 18 Οκτωβρίου 2023, έχουν υποβληθεί πάνω από 42.000 αιτήσεις για τις 30.000 διαθέσιμες θέσεις.

Η επιλογή των συμμετέχοντων στο πρόγραμμα θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο υποβολής των αιτήσεων, και θα δημιουργηθεί ένα μητρώο ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU. Ο στόχος του είναι να συνδυάσει την εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να βελτιώσει τις προοπτικές απασχόλησης των ανέργων, ειδικά στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Κάθε συμμετέχων θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης με συνολική διάρκεια έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, θα υποβληθούν σε εξετάσεις για την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους από ανεξάρτητους φορείς. Οι επιτυχόντες θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, το οποίο φτάνει έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας. Το πρόγραμμα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί στη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό 301,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Related posts

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ : Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα 29 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot GZ

Πληρωμές 27-29 Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment