Επικαιρότητα Πολιτικά

Ο Γιώργος Παπαηλιού συναντήθηκε στην Τρίπολη με εκπροσώπους της «Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Ο Γιώργος Παπαηλιού

Ο Γιώργος Παπαηλιού ,βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
συναντήθηκε στην Τρίπολη με εκπροσώπους της «Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Η υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί μείζον πρόβλημα, αφού οι βάρδιες δεν καλύπτονται, οι μετακινήσεις «δίνουν και παίρνουν» και παραμένουν οφειλόμενα ρεπώ και απλήρωτες υπερωρίες.

Τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι τόσα και τέτοια, που πρέπει να καλυφθούν.

Με την κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους, «πενταετούς» και εποχικούς, τίθεται ζήτημα ίσης αντιμετώπισης όλων των πυροσβεστών, ως προς τους όρους απασχόλησης και εργασίας (ενδεικτικά, η θεσμοθέτηση του πυροσβεστικού επαγγέλματος, ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, δεν ισχύει για τους μόνιμους), παρότι όλοι παρέχουν την ίδια εργασία και υπό τις ίδιες συνθήκες. Και βάσει αυτών, ανακύπτουν προβλήματα στη λειτουργία του (του Πυροσβεστικού Σώματος).

Το πρόβλημα δεν επιλύεται με την πρόσληψη πεντακοσίων ατόμων στις ΕΜΟΔΕ, αφού αυτές συνιστούν ειδική κατηγορία και η πρόσληψή τους δεν καλύπτει την «συνήθη καθημερινότητα» του πυροσβεστικού έργου.

Η αποκατάσταση των εποχικών δεν προχωρεί, παρότι η απασχόλησή τους είναι απαραίτητη ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνον την αντιπυρική περίοδο.

Και βέβαια η αλλαγή του ωραρίου εργασίας από 24ωρο σε 12ωρο, όχι μόνον δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά δυσχεραίνει όλους, αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία για την ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων.

Related posts

Φωτιά σε Μονοκατοικία στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου 

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment