Επικαιρότητα Οικονομία

ΔΥΠΑ : Νέο επίδομα έως 1000 ευρώ για ανέργους

ΔΥΠΑ: Έρχονται 7 νέα προγράμματα για 66.300 ανέργους

ΔΥΠΑ : Νέο επίδομα έως 1000 ευρώ για ανέργους.
Η ΔΥΠΑ (Δομή Υποστήριξης και Προσαρμογής) προτείνει ένα νέο πρόγραμμα με στόχο την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την επανακατάρτιση 30.000 ανέργων σε κλάδους με υψηλή ζήτηση. Η έμφαση θα δοθεί στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Αυτοί που ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν ένα επίδομα κατάρτισης ύψους 1.000 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης θα λάβουν ένα εκπαιδευτικό επίδομα, ισοδύναμο με 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Το συνολικό κόστος της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 60,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σκοπός είναι να βελτιωθεί η απασχολησιμότητα των συμμετεχόντων και να διασφαλιστεί η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Τα προγράμματα εκπαίδευσης προβλέπουν διάρκεια έως 200 ώρες και θα υλοποιηθούν μέσω διαφόρων εκπαιδευτικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων και αδειοδοτημένων κέντρων δια βίου μάθησης.

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι ανέργοι άνω των 18 ετών με τουλάχιστον υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί σε μείκτη μορφή διδασκαλίας (blended learning), συνδυάζοντας διά ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλία. Το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης για να λάβουν το επίδομα.

Related posts

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ : Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα 29 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot GZ

Πληρωμές 27-29 Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment