Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ελλάδα: Νέα μέτρα για ρύθμιση και διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία

Ελλάδα: Νέα μέτρα για ρύθμιση και διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία

Ελλάδα: Νέα μέτρα για ρύθμιση και διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 106 δισ. ευρώ. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα, όπως προσωποποιημένες ρυθμίσεις για μεσαίους και μεγάλους οφειλέτες και διαγραφή των οφειλών που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Για τους μεσαίους και μεγάλους οφειλέτες, τα νέα μέτρα θα προβλέπουν πιο ευνοϊκά προγράμματα διακανονισμού, με περισσότερες δόσεις και ενδεχομένως και μείωση των προσαυξήσεων. Οι ρυθμίσεις θα είναι προσαρμοσμένες στο οικονομικό προφίλ και τη δυναμική της επιχείρησης.

Για τα χρέη που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης. Αν διαπιστωθεί ότι τα χρέη αυτά δεν μπορούν να εισπραχθούν, θα διαγραφούν από τον κατάλογο της ΑΑΔΕ. Ελλάδα: Νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το 2024. Στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των ληξιπρόθεσμων χρεών και να βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment