Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Εντός της ημέρας στην Βουλή η τροπολογία για το κόμμα του Κασιδιάρη

vouli_eksetastiki

Τροπολογία για το κόμμα του Κασιδιάρη θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στην Βουλή. Η τροπολογία θα αφορά νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για “μπλόκο” στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές για να μπει φρένο στις προθέσεις Κασιδιάρη. Μάλιστα από την κυβέρνηση δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για μία πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση. Η τροπολογία απ’ότι φαίνεται θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η ουσία παραμένει ίδια και έχει αποτυπωθεί στην πρόσφατη ρύθμιση της κυβέρνησης.

Τον έλεγχο της απόφασης για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος στις εκλογές θα λάβει η Ολομέλεια του πρώτου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή που συγκροτείται από τον Πρόεδρο και ελέγχει τη νομιμότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Οι δηλώσεις Μάκη Βορίδη για αυτή την κυβερνητική παρέμβαση

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε: “Η λεγόμενη αντι-συστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικά προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης.” Ύστερα συμπλήρωσε πως: “Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, όμως έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις.”

Τέλος εξήγησε πως όλο αυτό θα αντιμετωπιστεί με την κυβερνητική παρέμβαση:
“Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι το ένα ζήτημα να συζητήσουμε τις σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις -και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό,- και είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα.”

Related posts

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Σε ισόβια καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγγου

Arcadia Spot GZ

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment