Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Ενώπιον ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Paterantonios

Ενώπιον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου για απολογία. Η απολογία αυτή θα αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης για το βαρύ κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση. Παράλληλα τρέχει και η έρευνα για τα οικονομικά της “Κιβωτού του Κόσμου”. Το επόμενο διάστημα είναι να δρομολογηθεί η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για έξι πλημμελήματα εις βάρος του ιερέα, επτά πρώην εργαζόμενους της δομής και συνεργάτες του.

Τα πλημμελήματα λαμβάνουν χώρα χρονικά από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022 και ο ιερέας βαρύνεται ως ηθικός αυτουργός. Επίσης ένας παιδαγωγός σε δομή επαρχίας είναι κατηγορούμενος για συνέργεια σε απλή σωματική βλαβη κατά συρροή.

Σχετικά με τις νέες κατηγορίες για τον πατέρα Αντώνιο

Κατόπιν προκαταρκτικής έρευνας η Εισαγγελία Αθηνών κατέληξε στο ότι πρέπει να ασκηθεί διώξη. Συγκεκριμένα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη διεξήγαγαν προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τρόφιμου της “Κιβωτού του Κόσμου” και ενός 15χρονου που φιλοξενείται σε δομή της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την δίωξη που ασκήθηκε οι αξιόποινες πράξεις του πατέρα Αντώνιου έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Η Εισαγγελία επίσης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις καταγγελίες για σωματικές κακοποιήσεις και άγριες τιμωρητικές συμπεριφορές εις βάρος των παιδιών. Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει πέρα από τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 7 πρώην εργαζόμενους της οργάνωσης για τα παρακάτω αδικήματα:

  • Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή,
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή ,
  • Απλή σωματική βλάβη κατά συρροή,
  • Απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή,
  • Έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή ,
  • Ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (στρέφεται κατά του πατέρα Αντώνιου)
  • Συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας)

Η δικογραφία που αφορά για την κακουργηματική πράξη διαβιβάστηκε ήδη στην κύρια ανάκριση. Το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι πράξεις αυτές κινδυνεύουν να παραγραφούν καθώς τελέστηκαν από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Για τον λόγο αυτό αναμένεται η υπόθεση να εκδικαστεί στο άμεσο προσεχές δίαστημα.

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις και για άλλες αξιόποινες πράξεις. Πέρα από τον πατέρα Αντώνιο φέρεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα όπως επίσης και αφορούν και άλλα πρόσωπα πέρα από τους 2 ανήλικους των καταγγελιών. Κατόπιν αυτού εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία αποστέλλονται στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Πηγή CNN Greece

Related posts

Κιβωτός του κόσμου : Διακόπηκε η δίκη του πάτερ Αντώνιου

Arcadia Spot GZ

Θεοδωρικάκος: “Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και αυτό αποδεικνύεται στην υπόθεση της Κιβωτού”

ArcadiaSpot Team

Ντίνα Νικολάκου για την “Κιβωτό του Κόσμου”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment