Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Εξάρθρωση Επικίνδυνης Εγκληματικής Οργάνωσης Σέρβων

κοσμηματοπωλεία 

Εξάρθρωση Επικίνδυνης Εγκληματικής Οργάνωσης Σέρβων από την Ελληνική Αστυνομία. Μια εγκληματική οργάνωση Σέρβων ευθύνεται για τέσσερις δολοφονίες αλλοδαπών στην Ελλάδα το 2020. Η οργάνωση δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως. Το 2014, διασπάστηκε σε δύο αντίπαλες οργανώσεις. Ο “πόλεμος” μεταξύ των οργανώσεων έχει οδηγήσει σε 60 δολοφονίες σε όλη την Ευρώπη.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε από μια Κοινή Ομάδα Έρευνας με Αρχές της Σερβίας και την Europol (“Ithaca”). Έγινε ταυτοποίηση 39 μελών της οργάνωσης και 9 συλλήψεις σε Σερβία, Ισπανία και Ελλάδα. Επίσης, 17 μέλη είναι έγκλειστοι σε φυλακές της Ευρώπης.

Η οργάνωση είχε σαφή ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν τον εντοπισμό και την επιτήρηση θυμάτων, την ενοικίαση κατοικιών και οχημάτων, την προμήθεια όπλων και εξοπλισμού, την χρήση “εκτελεστών” για την τέλεση των δολοφονιών, την χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, την μετακίνηση μέσω μονοπατιών διακινητών μεταναστών, την χρηματοδότηση από ηγετικά στελέχη και την λήψη μέτρων αποφυγής ταυτοποίησης.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η οργάνωση πλήρωσε 2.000.000 ευρώ για μια δολοφονία στη Βάρη. Επίσης, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονταν για παράπλευρες απώλειες και είχαν σχεδιάσει μια δολοφονία σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης. Συμπερασματικά, η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με ξένες Αρχές, κατάφερε να εξαρθρώσει μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση.

Related posts

Εγκληματική οργάνωση λήστευε με «ριφιφί» κοσμηματοπωλεία 

Arcadia Spot KP

Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές οργανώσεις που εξασφάλιζαν παράνομη διαμονή αλλοδαπών

Arcadia Spot KP

Ελληνικές Αρχές Εξαρθρώνουν Κύκλωμα Trafficking: Συλλήψεις για Εμπορία Ανηλίκων και Διακίνηση Ναρκωτικών

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment