Ελλάδα Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομία

Επανενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Επανενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Επανενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενισχύει εκ νέου το Ταμείο με 40 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το διαθέσιμο κεφάλαιο σε 61,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται για αγροτικές επιχειρήσεις, προσφέροντας δάνεια έως 25.000 ευρώ με επιδότηση επιτοκίου για τα πρώτα 2 έτη και κάλυψη δαπανών mentoring.

Οι εν λόγω υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών: Πειραιώς, Eurobank, Παγκρήτια, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Ο στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο. Τα δάνεια προσφέρονται με ευνοϊκούς όρους, με το 50% του κεφαλαίου κάθε δανείου να είναι άτοκο.

Σύμφωνα με τη Δήλωση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, ο αγροτικός κλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Leave a Comment