Ελλάδα Επικαιρότητα

Επέκταση Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας: Προγραμματισμός και Πρόοδος έως το 2024

Επέκταση Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας: Προγραμματισμός και Πρόοδος έως το 2024

Επέκταση Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας: Προγραμματισμός και Πρόοδος έως το 2024Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιταχύνει την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας έως το 2024. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει τον τουρισμό και την εστίαση, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι της οικονομίας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου υποχρεώθηκαν να ενταχθούν στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Ενώ παράλληλα, διεξάγονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες προκειμένου να κατανοηθούν οι νέες διαδικασίες.

Σε περίπτωση παραβίασης του θεσμικού πλαισίου, επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου διαβεβαιώνει για συνεχή διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η επέκταση αυτή συνιστά σημαντικό βήμα για την αγορά εργασίας, ενισχύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του συστήματος ασφάλισης.

Related posts

Παύλος Μαρινάκης: Κυβερνητικές Προτάσεις για τους Αγρότες και Συζητήσεις για Ομόφυλα Ζευγάρια και Πανεπιστήμια

Arcadia Spot GZ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας»

Arcadia Spot GZ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ημερίδα για την “Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας”

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment