Ελλάδα Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας».

Το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων για την εφαρμογή  Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτυπώθηκε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας και τη συνδιοργάνωση των, 11ο Π.Τ. Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΣΕΒΙΠΕΤ, ΟΕΒΕΑ και τους Συλλόγους Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας, Εμποροβιομηχανικό Τρίπολης, και Εμπορικούς Μεγαλόπολης, Λεωνιδίου και Τυρού.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών που ισχύουν ήδη από 1η Ιανουαρίου 2024 για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με στόχο να γίνουν κατανοητές οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε αυτές και των λογιστικών γραφείων που συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις.  

Για τις σημαντικές δυσκολίες και αλλαγές που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, όπως οικονομική, υγειονομική και ενεργειακή κρίση με αιχμή τις αλλαγές που αντιμετωπίζει καθημερινά με τις εφαρμογές νέων συστημάτων μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.  «Αθροιστικά αυτές οι αλλαγές αντλούν πολλές ώρες την εβδομάδα από εμάς του Μικρομεσαίους, το προσωπικό και τους λογιστές» αναφέρει και υπογραμμίζει «η μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει τον χρόνο και τις γνώσεις να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της αγοράς» σημειώνοντας ότι η ψηφιοποίηση θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις, να πάνε καλύτερα επισημαίνοντας ότι «Το Επιμελητήριο έχει ψηφιοποιηθεί και θεωρούμε ότι ειδικά οι λογιστές των επιχειρήσεων διευκολύνονται ακόμα περισσότερο».

Κλείνοντας ο κ. Τρουπής, δεν παρέλειψε να αναφέρει την προστιθέμενη αξία που φέρνουν οι συνέργειες και η ένωση των δυνάμεων μεταξύ των φορέων αλλά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να αναπτυχθούν,  «θα πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά ταμπού, αλλιώς δεν θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε μελλοντικές επιδοτήσεις». Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Related posts

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»: WORKSHOP στις 24/04/2024

Arcadia Spot NG

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στηρίζει την Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Arcadia Spot NG

Γιάννης Τρουπής: Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment