Επικαιρότητα Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Μόλις το 38% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί

Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Μόλις το 38% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί


Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Μόλις το 38% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί

Μέχρι στιγμής, μόνο το 38% των αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης ρεύματος έχουν υποβληθεί, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες της κυβέρνησης που υπολογίζει ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα λάβουν την επιδότηση.

Ο λόγος για τη χαμηλή συμμετοχή είναι ότι οι δικαιούχοι πρέπει να πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία είναι ίδια με αυτά που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης με όλες τις πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα, οι άγαμοι είναι δικαιούχοι εφόσον έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Τα ίδια όρια ισχύουν και για μονογονεϊκές οικογένειες. Όσον αφορά στο κριτήρια περιουσίας οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας ΕΝΦΙΑ έως 200.000 ευρώ και οι έγγαμοι ή μονογονείς έως 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης ρεύματος, να μην έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης με πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο και να μην ανήκουν στην κατηγορία των κοινωνικών τιμολογίων. Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Μόλις το 38% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί

Η επιδότηση ανέρχεται από 45 έως 480 ευρώ και αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το βασικό επίδομα είναι 60 ευρώ ανά μήνα και προσαυξάνεται με τους συντελεστές που αντιστοιχούν στις βαθμοημέρες της κάθε περιοχής.

Η επιδότηση εμφανίζεται με τη μορφή έκπτωσης απευθείας στο λογαριασμό ρεύματος.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής MyΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Related posts

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΣΕΒ με Εκπαιδευτικό Επίδομα Έως 1.725 Ευρώ

Arcadia Spot GZ

Εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε μητέρες – Από 300 μέχρι 1.000 ευρώ από το πρώτο παιδί

Arcadia Spot GZ

Νέο Επίδομα για Αγρότισσες Μητέρες: Από 300 έως 1.000 Ευρώ Ανά Παιδί

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment