Επικαιρότητα Οικονομία

Νέο Επίδομα για Αγρότισσες Μητέρες: Από 300 έως 1.000 Ευρώ Ανά Παιδί

Νέο Επίδομα για Αγρότισσες Μητέρες: Από 300 έως 1.000 Ευρώ Ανά Παιδί

Νέο Επίδομα για Αγρότισσες Μητέρες: Από 300 έως 1.000 Ευρώ Ανά Παιδί.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου επιδόματος για αγρότισσες μητέρες. Αυτό το νέο βοήθημα θα προστεθεί στο υπάρχον επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες και θα παρέχεται σε αγρότισσες μητέρες από το πρώτο παιδί.

Το χρηματικό βοήθημα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ θα επεκταθεί σε όλες τις αγρότισσες μητέρες και αναμένεται να καταβληθεί στο τέλος Μαΐου 2024. Το βοήθημα αυτό είναι μέρος του προγράμματος παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας και θα καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΑ σε αγρότισσες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι αγρότισσες με ένα παιδί θα λάβουν 300 ευρώ, ενώ οι αγρότισσες με δύο παιδιά θα λάβουν 500 ευρώ. Τα ποσά για τις αγρότισσες με τρία παιδιά παραμένουν στα 700 ευρώ και για τις αγρότισσες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά στα 1.000 ευρώ.

Επιπλέον, αναμένονται και άλλα μέτρα για την περαιτέρω στήριξη της αγροτικής οικογένειας, όπως εφάπαξ υποτροφίες σε 1.000 παιδιά αγροτικών οικογενειών που περνούν στο Πανεπιστήμιο, εκσυγχρονισμός και μικρή αύξηση της αποζημίωσης, καθώς και ημερήσιες αποζημιώσεις για τα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού αγροτών.

Related posts

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment