Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Επίδομα 400 ευρώ για εργαζόμενους και ανέργους στο gov.gr

Επίδομα 400 ευρώ μπορεί να λάβει κάποιος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ή άνεργος. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της συμμετοχής του στον β’ κύκλο του προγράμματος της ΔΥΠΑ (Πάω Μπροστά).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να αναβαθμίσουν τις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες τους μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης. Αυτό μπορεί να γίνει για 150.000 δικαιούχους μέσω αίτησης τους στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr .

Ποιοί οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν κάνει επιλογή μαθημάτων για το πρόγραμμα κατάρτισης “Πάω Μπροστά” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η χρηματοδότηση του προγράμματος παρέχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με πόρους 155 εκατομμυρίων ευρώ με υλοποίηση μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Τα μαθήματα αφορούν απόκτηση ή αναβάθμιση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων.

Οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη ενταχθεί στο μητρώο οφελούμενων της αρχικής φάσης του προγράμματος μπορούν να επιλέξουν σε τι θέλουν να καταρτιστούν μέσω του gov.gr πατώντας στο “Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης από τους Εργαζόμενους Ωφελούμενους”.

Η διάρκεια του προγράμματος

Το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που θα επιλέξει ο καθένας έχει συνολική διάρκεια 80 ωρών (δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης). Μετά το τέλος των ωρών του προγράμματος θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Κάθε συμμετέχων στο πρόγραμμα που θα ολοκληρώσει τις ώρες του και θα ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης, θα λάβει επίδομα ύψους 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης δηλαδή σύνολο 400 ευρώ.

Τα αντικείμενα μάθησης που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι: Βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing, προγράμματα διαχείρισης e-shop, data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και τέλος υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Ο στόχος του προγράμματος

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προσαρμογή των εργαζομένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας και η αναβάθμιση των προοπτικών τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκσυγχρονιστεί και η ελληνική οικονομία.

Related posts

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης του ΣΕΒ με Εκπαιδευτικό Επίδομα Έως 1.725 Ευρώ

Arcadia Spot GZ

Εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ σε μητέρες – Από 300 μέχρι 1.000 ευρώ από το πρώτο παιδί

Arcadia Spot GZ

Νέο Επίδομα για Αγρότισσες Μητέρες: Από 300 έως 1.000 Ευρώ Ανά Παιδί

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment