Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτικά

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Αναζητείται η “επαναφορά” των σχέσεων

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Αναζητείται η “επαναφορά” των σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε σήμερα στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη, με στόχο την “επαναφορά” των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε αρχικά με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στις συνομιλίες των δύο ηγετών είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η μετανάστευση.

Μετά τις συνομιλίες, οι δύο ηγετές θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Στο γεύμα εργασίας αναμένεται να επικυρωθούν συμφωνίες που έχουν προετοιμαστεί από τις δύο κυβερνήσεις, όπως συμφωνίες για την οικονομική συνεργασία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα είναι η πρώτη του μετά από τέσσερα χρόνια. Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω διαφωνιών για το Κυπριακό, τα χωρικά ύδατα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια από τις δύο πλευρές να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να δημιουργήσουν ένα πιο θετικό κλίμα συνεργασίας.Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια από τις δύο πλευρές να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να δημιουργήσουν ένα πιο θετικό κλίμα συνεργασίας.Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια από τις δύο πλευρές να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να δημιουργήσουν ένα πιο θετικό κλίμα συνεργασίας.

Related posts

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment