Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Επιδόματα Χριστουγέννων 2023 – Ποια θα καταβληθούν

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ : Ποιοι πάνε ταμείο αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Επιδόματα Χριστουγέννων 2023. Μια σειρά από επιδόματα, που αφορούν σε ειδικές ηλικιακές και επαγγελματικές κατηγορίες, θα καταβληθούν μέχρι τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους. Τα επιδόματα αυτά είναι:

Επίδομα Παιδιού Επιδόματα Χριστουγέννων 2023

Οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον μιάμιση μηνιαία δόση επιδόματος. Το συνολικό κόστος αυτού του έκτακτου βοηθήματος ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη δόση θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους του επιδόματος για το πέμπτο δίμηνο του έτους 2023.

Η έκτακτη δόση θα καταβληθεί και στους νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2023, μετά από την έγκριση της αίτησής τους.

Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι τα Χριστούγεννα οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνοι με την προϋπόθεση βέβαια ότι δηλώνουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα.

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης θα λάβουν αυξημένο κατά 8% το επίδομα του Δεκεμβρίου. Το κόστος για τον προϋπολογισμό ανέρχεται στα 43 εκατ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το επίδομα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό ανέρχεται σε 216 ευρώ/μήνα, αντί για 200 ευρώ, για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος σε 108 ευρώ/μήνα, αντί για 100 ευρώ, και για κάθε ανήλικο μέλος σε 54 ευρώ/μήνα, αντί για 50 ευρώ.

Ωστόσο, ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Επίδομα θέρμανσης Επιδόματα Χριστουγέννων 2023

Η πλατφόρμα myθέρμανση άνοιξε για τις αιτήσεις των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα φέτος θα κυμανθεί από 100 έως 800 ευρώ, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Η καταβολή της πρώτης δόσης αλλά και της προκαταβολής για όσους δικαιούνται προκαταβολή θα γίνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι να αφορά την πρώτη τους κατοικία και να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία φέτος είναι διαφορετικά. Επιδόματα Χριστουγέννων 2023

Related posts

Η DEMO και ο Δήμος Τρίπολης δημιουργούν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Arcadia Spot GZ

Τα Χριστούγεννα: Η γιορτή της ελπίδας και της αγάπης

Arcadia Spot GZ

Χριστόψωμο: Το ψωμί που φτιάχνεται στα σπίτια τα Χριστούγεννα

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment