Ελλάδα Επικαιρότητα

Επιδύνωση του καιρού – Τι λέει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδύνωση του καιρού

Επιδύνωση του καιρού – Τι λέει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε ένα έκτακτο δελτίο προειδοποίησης για μια άκρως αντίξοες καιρικές συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Ο καιρός αποδεικνύεται απρόβλεπτος, με πολλές ανατροπές του να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Βροχές και καταιγίδες χτυπούν δυναμικά περιοχές σε όλη τη χώρα, προκαλώντας ανησυχία στον πληθυσμό.Η κακοκαιρία συνοδεύεται από πολύ έντονες βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες σε πολλές περιοχές.

Οι άνεμοι, που ενισχύονται σημαντικά, προκαλούν δυσκολίες στην κυκλοφορία και απειλούν την ασφάλεια των πολιτών. Πολλοί πολίτες έχουν ήδη προειδοποιηθεί να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο Επιδύνωση του καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)
α. Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23) Επιδύνωση του καιρού
α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)
α. Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Related posts

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Κακοκαιρία “εξπρές”: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment