Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου στη Μεγαλόπολη

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου “Τα Αρκαδικά Μονοπάτια και τα Apollo Trails στο Λύκαιο Όρος, το ιερό βουνό των Αρκάδων” που οργάνωσαν o Δήμος Μεγαλόπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, σε
συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Παρράσιου Πάρκου, που έγινε το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης «ο Πολύβιος».

Το βιβλίο προλόγισε ο Φώτης Ζώης (Πρόεδρος των Φίλων Παρράσιου Πάρκου) που αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη δράση του συλλόγου. Πρόσθεσε ότι το βιβλίο αφενός θα επανεκδοθεί με πρόσθετες πληροφορίες
που θα προκύψουν από αναγνώστες και τοπικούς φορείς και συλλόγους και αφετέρου θα μεταφραστεί και σε ξένες γλώσσες.

Στη συνέχεια ο Θέμης Σακελλαριάδης (αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης) αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του συλλόγου που είχε σαν αποτέλεσμα την υποβολή στις 30 Ιουνίου πρότασης – δύο μελετών από τον Δήμο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την λήψη χρηματοδότησης για τα Αρκαδικά μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του Αλφειού Ποταμού και ότι σχεδιάζεται μελέτη για τα μονοπάτια της Φαλαισίας, ώστε να δημιουργηθεί δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής μας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου και η προβολή ενός εξαιρετικού video από τον συγγραφέα Τριαντάφυλλο Αδαμακόπουλο που κατέδειξε την σπουδαιότητα των μονοπατιών στην ανάπτυξη της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητάς της. Το βιβλίο είναι μια αναλυτική χαρτογράφηση των μονοπατιών με πλούσια πληροφόρηση για τα χωριά της περιοχής, τη φυσική ομορφιά, την πανίδα, την χλωρίδα, τα κάστρα, τις εκκλησίες και για τους χώρους εστίασης και φιλοξενίας των επισκεπτών.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκε το βιβλίο σε φιλική τιμή και στο τέλος της παρουσίασης προσφέρθηκαν από τον Δήμο αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου
Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου
Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου

Related posts

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο

Arcadia Spot KP

Παρουσίαση Βιβλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Arcadia Spot GZ

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment