Ελλάδα Επικαιρότητα

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Τρίπολης

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Τρίπολης.Τα άτομα που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1994 και 2008 και διαθέτουν τουλάχιστον Απολυτήριο Γυμνασίου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση.

Οι μαθητές που φοιτούν στα ΕΠΑ.Σ. έχουν μια ενδιαφέρουσα ρουτίνα. Το πρωί, ασχολούνται με πρακτική εξάσκηση σε επιχειρήσεις, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, σε θέσεις που σχετίζονται με την ειδίκευσή τους. Το απόγευμα, συμμετέχουν σε θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Για την πρακτική άσκηση, οι μαθητές αμείβονται με 26,13 € ανά ημέρα για 2 χρόνια (τέσσερα εξάμηνα). Ο σκοπός είναι να αποκτήσουν τόσο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις όσο και επαγγελματική εμπειρία για την αγορά εργασίας. Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ έχουν πολλά προνόμια, όπως πλήρη ασφάλιση κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, πρόσβαση σε σύγχρονα εργαστήρια, παροχή βιβλίων και βοηθημάτων, εκπαίδευση από έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και δυνατότητα άδειας έως 30 ημέρες με αποδοχές. Επίσης, δικαιούνται αναβολή στράτευσης και λαμβάνουν επίδομα στέγασης (έως 240 ευρώ το μήνα) και σίτισης (9 ευρώ την ημέρα) υπό καθορισμένες προϋποθέσεις.

Η ΕΠΑΣ Τρίπολης προσφέρει διάφορες ειδικότητες για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024, όπως αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής τέχνης, αισθητικής τέχνης και τεχνίτη φυσικού αερίου.

Για να υποβάλετε αίτηση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας gov.gr, συγκεκριμένα μέσω του μονοπατιού: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) της ΔΥΠΑ. Εκεί θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες και την απαιτούμενη πληροφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΠΑΣ Τρίπολης στους αριθμούς τηλεφώνου 2710233061, 2710233053 και 2710234608.

Related posts

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και τον Ιανουάριο

Arcadia Spot GZ

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ : Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα 29 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot GZ

Πληρωμές 27-29 Δεκεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment