Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομικά

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epimelitirio-arkadias
ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΑΝΈΡΓΩΝ. ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 30
ΙΟΥΝΙΟΥ 2023


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πλαίσιο της Πράξη «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. «Πελοπόννησος προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που κατοικούν στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη:
α) είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας.
β) είναι κάτοικοι των Δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης (εκτός αστικού ιστού),

Έμφαση θα δοθεί σε μακροχρόνια άνεργα άτομα χωρίς εξειδίκευση σε κάποιο επάγγελμα ή με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέσεις εργασίας που έχουν καταργηθεί λόγω της μακρόχρονης ύφεσης.
Όλες οι λεπτομέρειες και οι αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
www.arcadianet.gr


ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

Νέες ψηφιακές δράσεις, για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, και της ανταγωνιστικότητάς των μελών του παρουσίασε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με την εταιρεία SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας».
Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΡΟΣ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΎΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΏΝ ΜΗΧΑΝΏΝ ΜΕ ΤΑ POS

Την ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, διαπίστωσαν σε συνάντηση που είχαν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (POS), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση ο χρόνος αυτός θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά. Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.


ΚΟΜΙΣΙΌΝ: ΝΈΟΙ ΚΑΝΌΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΆΤΗΣΗ ΦΌΡΩΝ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες νέους κανόνες για να καταστούν αποδοτικότερες και ασφαλέστερες οι διαδικασίες παρακράτησης φόρου στην ΕΕ για τους επενδυτές, τους χρηματοπιστωτικούς διαμεσολαβητές (π.χ. τράπεζες) και τις φορολογικές διοικήσεις των κρατών μελών. Η πρωτοβουλία αυτή —βασικό στοιχείο της ανακοίνωσης σχετικά με τη φορολογία των επιχειρήσεων για τον 21ο αιώνα και του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για την Ένωση Κεφαλαιαγορών του 2020— θα προαγάγει τη δικαιότερη φορολόγηση, θα καταπολεμήσει τη φορολογική απάτη και θα στηρίξει τις διασυνοριακές επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ.


ΑΑΔΕ: ΨΗΦΙΑΚΌ ΤΟ ΕΝΙΑΊΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΤΑΞΙΝΌΜΗΣΗΣ


Ψηφιακά μπορούν να λαμβάνουν πολίτες και επιχειρήσεις το ενιαίο πιστοποιητικό ταξινόμησης που εκδίδουν οι τελωνειακές αρχές της ΑΑΔΕ για τα εισαγόμενα καινούρια ή μεταχειρισμένα οχήματα. Οι ενδιαφερόμενοι, ιδίως εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και εταιρείες διεκπεραίωσης έχουν τη δυνατότητα, μέσω του  gov.gr  και με κωδικούς Taxisnet, να εκτυπώσουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ταξινόμησης οχήματος που φέρει μοναδικό αναγνωριστικό επαλήθευσης, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας. Η διαδρομή που ακολουθείται είναι: Περιουσία και Φορολογία/Οχήματα/Ταξινόμηση οχήματος.


«ΑΝΑΚΥΚΛΏΝΩ – ΑΛΛΆΖΩ ΘΕΡΜΟΣΊΦΩΝΑ»: ΣΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΦΆΣΗ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ


Στην επόμενη φάση εισέρχεται το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», μετά και τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις συμμετοχής. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 320.000, ενώ αγορά και στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τις 350.000, αρκετά πάνω από τους δυνητικούς 120.000 δικαιούχους που μπορεί να καλύψει ο αρχικός προϋπολογισμός των 100 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει μία εβδομάδα για τυχόν ενστάσεις και κατόπιν, από τις αρχές Ιουλίου, αναμένεται η έναρξη της εξαργύρωσης των κουπονιών και των εγκαταστάσεων. Χρονικά υπάρχει σχετική πίεση διότι το πρόγραμμα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν χρονικό ορίζοντα εκταμίευσης τις 30/11/2023, οπότε και πρέπει να διατεθεί εξ ολοκλήρου  το πόσο των 100 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος δεν ολοκληρώσει την εξαργύρωση εντός των 30 ημερών, πρέπει την επομένη να προχωρήσει εκ νέου σε δέσμευση της επιταγής.


ΔΥΠΑ: ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ’ ΚΎΚΛΟ ΤΟΥ
ΠΡOΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΝΈΩΝ


Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ),  www.dypa.gov.gr , τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων-επιχειρηματικών σχεδίων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Related posts

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»: WORKSHOP στις 24/04/2024

Arcadia Spot NG

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στηρίζει την Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Arcadia Spot NG

Γιάννης Τρουπής: Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κόμβο Βιοοικονομίας Μεγαλόπολης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment