Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομία

ΕΣΠΑ : προυπολογισμός 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΕΣΠΑ : προυπολογισμός 1 δισ. ευρώ

ΕΣΠΑ : προυπολογισμός 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.. Στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, προβλέπεται ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού και την πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ). Περισσότερες από 56.000 επιχειρήσεις αναμένεται να επωφεληθούν από αυτήν τη χρηματοδότηση τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ανέφερε αυτά τα στοιχεία κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο των νέων τεχνολογιών στη βελτίωση της παραγωγικότητας των ΜμΕ, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν προκλήσεις σχετικά με το κόστος, τη χρηματοδότηση και την εκπαίδευση. ΕΣΠΑ : προυπολογισμός 1 δισ. ευρώ

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στο μέλλον αναμένονται δύο νέα προγράμματα χρηματοδότησης για τις ΜμΕ, που θα επικεντρώνονται στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και τον τομέα του τουρισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, επισήμανε ότι οι ΜμΕ αντιμετώπισαν προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν ανακάμψει και έχουν θετικές προοπτικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, επεσήμανε τη σημασία της χρηματοδότησης για τις ΜμΕ και την ανάγκη υιοθέτησης σύγχρονων εργαλείων για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους. Επισήμανε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της μείωσης του κόστους δανεισμού για τις ΜμΕ.

Συνοψίζοντας, το συνέδριο επισήμανε τη σημασία της χρηματοδότησης, της τεχνολογικής αναβάθμισης και της εκπαίδευσης για την υποστήριξη των ΜμΕ στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού και του κόστους χρηματοδότησης.

Related posts

ΕΣΠΑ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τις νέες ΜμΕ

Arcadia Spot GZ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών Καταγγέλλει την Εξαίρεση Επιχειρήσεων Franchise από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ

Arcadia Spot GZ

Δήμος Μεγαλόπολης: Παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment