Ελλάδα Επικαιρότητα

Σοβαρά τα τραύματα του 16χρονου |Η Διάγωνση των γιατρών

Σοβαρά τα τραύματα του 16χρονου

Σοβαρά τα τραύματα του 16χρονου |Η Διάγωνση των γιατρών. Ο 16χρονος μαθητής σε σχολείο στην Κρήτη υπέστη δύο κατάγματα στη γνάθο μετά από άγριο ξυλοδαρμό από συμμαθητές του. Το παιδί δέχθηκε βίαια χτυπήματα στο πρόσωπο και αιμορράγησε.

Οι ιατροί διέγνωσαν την κατάσταση του παιδιού ως πολύ σοβαρή και πρότειναν δύο επιλογές για την αποκατάσταση των καταγμάτων. Η πρώτη επιλογή ήταν μια χειρουργική επέμβαση υπό ολική αναισθησία, κατά την οποία θα γινόταν ανατομική ανάταξη των καταγμάτων και θα τοποθετούνταν συρματορραφές ή πλάκες για τη σταθεροποίηση των κόκκαλων. Η οικογένεια απέρριψε αυτήν την επιλογή ως ριψοκίνδυνη λόγω της ολικής αναισθησίας.

Η δεύτερη επιλογή που επέλεξε η οικογένεια ήταν η διαγναθική ακινητοποίηση με χρήση ναρθήκων. Αυτό σημαίνει ότι η γνάθος του παιδιού θα παραμείνει ακίνητη χρησιμοποιώντας μια συσκευή που περιλαμβάνει σιδεράκια και λαστιχάκια και κρατά το στόμα κλειστό. Αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα για να επουλωθεί το τραύμα.

Ο 16χρονος βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση bullying που συμβαίνει σε σχολείο στην Κρήτη μέσα σε λίγες ημέρες, και οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει σοκ λόγω της αγριότητάς τους.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

Related posts

Συνελήφθη ανήλικος δράστης ξυλοδαρμού έξω από σχολείο και ο πατέρας του – Αναζητούνται άλλοι 4

Arcadia Spot GZ

Περιστατικό Βίας : Ξυλοκόπισαν παιδί με αυτισμό στο Ηράκλειο

Arcadia Spot GZ

Συμμορία ανηλίκων ξυλοκόπησε άλλους μαθητές

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment