Διεθνή Επικαιρότητα Οικονομία

Ευρωπαϊκή Ένωση : Διάλογος για το μέλλον της γεωργίας

Επανενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Ευρωπαϊκή Ένωση : Διάλογος για το μέλλον της γεωργίας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εγκαινίασε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2024, τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας και των τροφίμων της ΕΕ.

Ο διάλογος θα διεξαχθεί σε ένα νέο φόρουμ, την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για το μέλλον της γεωργίας και των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο διάλογος θα εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία, όπως:

  • Η διασφάλιση ενός δίκαιου βιοτικού επιπέδου για τους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες
  • Η στήριξη της γεωργίας και των οικοσυστημάτων της
  • Η αξιοποίηση των τεράστιων ευκαιριών που προσφέρουν η γνώση και η τεχνολογική καινοτομία

Ο στρατηγικός διάλογος για το μέλλον της γεωργίας και των τροφίμων της Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος, αλλά και μια ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους φορείς από ολόκληρη την αγροδιατροφική αλυσίδα να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν.

Στις θεματικές συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα συμμετάσχουν οι εξής : αγρότες, συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων διατροφής, αγροτικές κοινότητες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.

Άξονες Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Βιωσιμότητα: Ο διάλογος θα εξετάσει πώς η γεωργία μπορεί να γίνει πιο βιώσιμη, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και προστατεύοντας το περιβάλλον.
  • Ανθρώπινο δυναμικό: Ο διάλογος θα εξετάσει πώς η γεωργία μπορεί να υποστηρίξει τους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες, παρέχοντάς τους ένα δίκαιο βιοτικό επίπεδο και ευκαιρίες για ευημερία.
  • Ανταγωνιστικότητα: Ο διάλογος θα εξετάσει πώς η γεωργία μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική, προσαρμοζόμενη στις αλλαγές της αγοράς και αναπτύσσοντας νέες αγορές για τα ευρωπαϊκά τρόφιμα.
  • Επιστήμη και καινοτομία: Ο διάλογος θα εξετάσει πώς η επιστήμη και η καινοτομία μπορούν να βοηθήσουν τη γεωργία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος.

Related posts

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για το TikTok και την Προστασία των Ανηλίκων

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τις καταστροφές Αρκαδίας

Arcadia Spot FG

Πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Arcadia Spot FG

Leave a Comment