Ελλάδα Επικαιρότητα

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για το TikTok και την Προστασία των Ανηλίκων

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για το TikTok και την Προστασία των Ανηλίκων

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για το TikTok και την Προστασία των Ανηλίκων. Σήμερα, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν μια έρευνα με στόχο το κοινωνικό μέσο δικτύωσης TikTok σχετικά με πιθανές παραλείψεις στην προστασία των ανηλίκων. Αυτή είναι η δεύτερη έρευνα τέτοιου είδους που διεξάγεται στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών κανονισμών, μετά από μια παρόμοια έρευνα για την πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τον Δεκέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την έναρξη μιας επίσημης διαδικασίας για να διερευνήσει εάν το TikTok, το οποίο ανήκει στον κινεζικό ομίλο ByteDance, παραβίασε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Οι ανησυχίες του ευρωπαίου χωροφύλακα του ψηφιακού κόσμου εστιάζουν στην προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια της διαφήμισης, την πρόσβαση στα δεδομένα για τους ερευνητές, καθώς και στους κινδύνους που συνδέονται με το εθιστικό σχεδιασμό της πλατφόρμας και τα επιβλαβή περιεχόμενα.

Ως απάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να εξασφαλίσει ότι το TikTok λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σωματικής και συναισθηματικής ευημερίας των νέων Ευρωπαίων. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να επιτρέψει στην Επιτροπή να επιβάλει τυχόν απαραίτητες δράσεις για τη συμμόρφωση του TikTok με το DSA, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο ως μία από τις κύριες προτεραιότητες του νόμου

Related posts

Ευρωπαϊκή Ένωση : Διάλογος για το μέλλον της γεωργίας

Arcadia Spot KP

Η Ορεινή Αρκαδία σύμφωνα με το Tik Tok στους 10 ελληνικούς αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς

ArcadiaSpot Team

Πιτσιρικάς φώναζε σε γάτα “είναι άδικο” και έγινε viral στο Tik Tok (vid)

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment