Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΕΦΑΠΑΞ : Από 1η Οκωβρίου η αίτηση ηλεκτρονικά

ΕΦΑΠΑΞ : Από 1η Οκωβρίου

ΕΦΑΠΑΞ : Από 1η Οκωβρίου η αίτηση ηλεκτρονικά
Από την 1η Οκτωβρίου 2023, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτηση απονομής της εφάπαξ παροχής, γνωστής και ως “ΕΦΑΠΑΞ”. Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων μισθωτών εργαζομένων σε διάφορους τομείς, όπως Μετάλλου, Λιπασμάτων, Τσιμέντων, Εμπορικών Καταστημάτων, ξενοδοχοϋπαλλήλους, λιμενεργάτες, υπαλλήλους πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΡΤ), υπαλλήλους τραπεζών, εφημεριδοπώλες, ναυτικούς, μηχανικούς, υγειονομικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, εργολήπτες δημοσίων έργων και άλλους.

Για να υποβάλουν την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική υπηρεσία “Αίτηση απονομής ΕΦΑΠΞ,” η οποία είναι διαθέσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr ή μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ. Οι διαδικασίες υποβολής αίτησης είναι απλοποιημένες και δεν απαιτούνται επιπλέον δικαιολογητικά για την πλειονότητα των αιτούντων. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και εξαλείφει την ανάγκη για την προσωπική παρουσία σε κατά τόπους υπηρεσίες, καθώς και τυχόν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε περιπτώσεις όπου απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά καθορίζονται στο έντυπο υποβολής της αίτησης και αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένη διεύθυνση email που παρέχεται στην αίτηση. Η αρμόδια υπηρεσιακή δομή θα επικοινωνήσει επιπλέον με τους αιτούντες, αν χρειαστούν επιπρόσθετα στοιχεία.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Στόχος είναι η δυνατότητα για όλους τους ασφαλισμένους να εκτελούν τις απαραίτητες συναλλαγές με τον Φορέα πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, επισήμανε ότι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στοχεύει στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, με αποτέλεσμα την εξάλειψη χιλιάδων φυσικών συναλλαγών σε τοπικά γραφεία εξυπηρέτησης. Ο Φορέας δρα με συνέπεια, ταχύτητα και επαγγελματισμό, επιτελώντας τον κοινωνικό του ρόλο.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment