Επικαιρότητα Οικονομία

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα : Σε 3 χρόνια θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα : Σε 3 χρόνια θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά. Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις της αμερικανικής εταιρείας ερευνών αγοράς Gartner, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν φθηνότερα από τα συμβατικά αυτοκίνητα στα επόμενα τρία χρόνια, χάρη στις βελτιωμένες μεθόδους κατασκευής τους. Ωστόσο, αυτό το οικονομικό πλεονέκτημα μπορεί να αντισταθμιστεί από το αυξημένο κόστος επισκευής μετά από ατυχήματα. Επιπλέον, προβλέπεται ότι έως το 2027, το 15% των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκαν την τελευταία δεκαετία θα εξαγοραστεί ή θα χρεοκοπήσει.

Παρά τα προβλήματα, ο τομέας των ηλεκτρικών οχημάτων δεν καταρρέει, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Gartner, Pedro Pacheco. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην πτώση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως οι νέες καινοτομίες στην τεχνολογία των μπαταριών και άλλων μερών του αυτοκινήτου, καθώς και η κεντρική παραγωγή σε μεγάλα εργοστάσια.

Ωστόσο, το κόστος συντήρησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% έως το 2027. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλίστρων και μπορεί να κάνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να αρνηθούν να καλύψουν ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων.

Τέλος, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα, ιδιαίτερα από την Κίνα, αναγκάζει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές να μειώσουν τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να συνεργαστούν για την κατασκευή φθηνότερων οχημάτων. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο ελκυστικές τιμές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας από τα μικρά μοντέλα και επεκτείνοντας στα μεγαλύτερα στα επόμενα χρόνια.

Related posts

Peugeot E-5008: Το Νέο Ηλεκτρικό SUV Που Ανανεώνει την Εμπειρία Οδήγησης

Arcadia Spot GZ

Αύξηση Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ελλάδα: Καταγραφή Υποδομών Φόρτισης από το ΔΕΔΔΗΕ

Arcadia Spot GZ

Η Porsche Taycan απέκτησε μεγαλύτερη αυτονομία και σχεδόν 1.000 ίππους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment