Ελλάδα Επικαιρότητα

Ημέρα Φιλάθλου: Μια ημέρα για να τιμήσουμε τον αθλητισμό και να αποτρέψουμε τη βία

Ημέρα Φιλάθλου: Μια ημέρα για

Ημέρα Φιλάθλου: Μια ημέρα για να τιμήσουμε τον αθλητισμό και να αποτρέψουμε τη βία. Στις 1 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Η δολοφονία αυτή συγκλόνισε τη χώρα μας και ανέδειξε το σκληρό πρόσωπο της οπαδικής βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την οποία προτείνει την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου.

Η τροπολογία αυτή υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και πλέον η 1η Φεβρουαρίου είναι επίσημη ημέρα για να τιμήσουμε τον αθλητισμό και να αποτρέψουμε τη βία.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για να αναλογιστούμε το ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία. Ο αθλητισμός είναι μια δύναμη για το καλό, που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους, να προωθήσει αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η ισότητα, και να βοηθήσει στη διαμόρφωση υγειών προσωπικοτήτων.

Ταυτόχρονα, η ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να καταδικάσουμε τη βία στον αθλητισμό, η οποία αποτελεί μια όψη του μίσους και της ξενοφοβίας. Η βία στον αθλητισμό δεν έχει καμία δικαιολογία και πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο.

Related posts

Οπαδική επίθεση με θύματα δύο ανήλικους στο Περιστέρι

Arcadia Spot GZ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ψηφιακό πορτοφόλι για τους φιλάθλους.

Arcadia Spot GZ

Σύλληψη για οπαδική βία στις Σέρρες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment