Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Ημερίδα για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας το Σάββατο

Ημερίδα για την ενίσχυση της ψυχικής

Ημερίδα για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας το Σάββατο. Ο εθελοντικός οργανισμός Growth Hub σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργανώνουν ημερίδα για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας που θα λάβειχώρα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 – 17:30, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις καιβιωματικά σεμινάρια ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας, ένα κρίσιμο παράγοντατης ελευθερίας του ατόμου.

Στόχος της ημερίδας είναι να μας διδάξει το  πως μπορούμε να ανταποκρινόμαστεστις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε στην καθημερινή ζωή. Οι απαιτήσεις είναιπολλές και μεγάλες, φυσικές καταστροφές και λάθη διαχείρισης μας εκθέτουνκαθημερινά σε συνθήκες ανασφάλειας και ως επέκταση θέτουν την ψυχική μας υγείασε κίνδυνο. Επίσης είναι αναντίρρητη πλέον αλήθεια ότι καλλιτεχνικέςδραστηριότητες, κυρίως ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, θεατρικόπαιχνίδι, εναλλακτικές μορφές έκφρασης, έχουν αποδειχθεί ότι επιδρούν ευεργετικάστην ψυχική υγεία των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες καιενημερώσεις στην σχετική εκδήλωση στο facebook εδώ
Και να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:https://forms.gle/JVChAe5NEjnexiJ46
Προθεσμία εγγραφής: Πέμπτη 28/9/2023
Η είσοδος είναι δωρεάν προς το κοινό, όπως απαιτείται προεγγραφή, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους παρευρισκόμενους όλης της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποιητικό YouthPass.
Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο δράσεων του Ευρωπαϊκού Έργου “Psychological Very first aid” που στοχεύει στη ψυχική ευημερία των νέων, του οργανισμού Growth Hub. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας:

11:00-11:30 Εγγραφές – καφές

11:30-11:50:Χαιρετισμοι – Καλωσόρισμα και εισαγωγήστην εκδήλωση από τους διοργανωτέςΕνημέρωση για Ευρωπαϊκά προγράμματα,δράσεις του Growth HubΠαρουσίαση έργου “Ορθοποδώ και πάλι”

Ιωάννα Ρούσου
Σιάμπου Αικατερίνη,
Διευθύντρια της Διεύθυνσης
Προγραμματισμού Ανάπτυξης
Οργάνωση και Πληροφορικής
του Δήμου Τρίπολης

Δήμος Τρίπολης – Παρουσίαση προγραμμάτων του Δήμου Τρίπολης
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Βασιλάκης Κοσμήτορας

11:50-12:00 Energizer 

12:00-12:25 Παρουσίαση: Δομή Συμβουλευτικής και
Ψυχολογικής Υποστήριξης – WeCare,
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τρυφωνόπουλος Χρήστος 

12:25-12:45 Παρουσίαση: θεατρικής παράστασης πουπραγματοποιήθηκε στο Μουσικό ΣχολείοΤρίπολης με αφορμή τον εγκλεισμό λόγωκορονοϊού.Ανταλλαγή εμπειριών για το θέατρο και τονρόλο του στη συναισθηματική έκφραση καιευεξία.
Χριστοδούλου Μαρία
Θεατρολόγος, Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

12:45-13:00 Διάλειμμα – καφές

13:00-14:45 Βιωματικό σεμινάριο “Ψυχική ανθεκτικότητα
και διαχείριση ψυχολογικών κρίσεων”.
Στέλλα Καρατζόγλου
Ψυχολόγος- Ειδικευμένη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική
Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων,
παιδιών και εφήβων

14:45-15:15  Μεγάλο Διάλειμμα 

15:15-17:30 Βιωματικό εργαστήριο “Το Σκίτσο που Γελά”Πώς μέσα από σωματικές διαδικασίεςθεάτρου Φόρουμ γινόμαστε ομάδα καιαντιμετωπίζουμε μαζί τα προβλήματά
Αργύρης Θέος
Διευθυντής Φωτογραφίας στον
Κινηματογράφο, και
Σχεδιαστής Φωτισμών στο μας. Θέατρο, π. διδάσκων Πα.Πελ.

Το Growth Hub  είναι ένας νεανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τηνΤρίπολη, ωστόσο δραστηριοποιείται διεθνώς. Στόχος αποτελούν η συμμετοχή των νέων σε βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό,εθνικό και διεθνές επίπεδο ώστε να έχουν προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, ηπαροχή των απαραίτητων εργαλείων και δεξιοτήτων για το ψηφιακό μέλλον και ηπροώθηση τη βιωσιμότητας και της ένταξης. Δείτε περισσότερα στο site μας www.growthhub.gr


Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ GROWTH HUB

Related posts

Κυριακή του Πάσχα στην Τρίπολη: Εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για το Μ. Σάββατο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment