Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Η φετινή Black Friday και Cyber Monday: Πληθωριστική άνοδος και πλασματικές εκπτώσεις

Η φετινή Black Friday

Η φετινή Black Friday και Cyber Monday: Πληθωριστική άνοδος και πλασματικές εκπτώσεις

Η φετινή περίοδος προσφορών της Black Friday και της Cyber Monday στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση της αγοραστικής κίνησης σε σχέση με πέρσι, αλλά και πληθωριστική άνοδο. Οι καταναλωτές επέλεξαν προϊόντα χαμηλότερης αξίας, ενώ δεν έλειψαν και οι πλασματικές εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Μάκη Σαββίδη, αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και αντιπρόεδρος GRECA , ο συνολικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών αγορών που πραγματοποιήθηκαν όλη την τρέχουσα εβδομάδα, θα φτάσει στα περσινά επίπεδα, ήτοι 200 εκατ. ευρώ.

Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα ήταν και φέτος οι πρωταθλητές της ζήτησης, με τα είδη γυναικεία ένδυσης και υπόδησης να ακολουθούν.

  • Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα: Τα έξυπνα κινητά και τα έξυπνα ρολόγια, οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, όπως τα ατμοσίδερα, οι φριτέζες αέρος και οι ηλεκτρικές σκούπες stick, καθώς και μικροσυσκευές ήταν τα πιο δημοφιλή προϊόντα.
  • Γυναικεία ένδυση και υπόδηση: Τα γυναικεία ρούχα και παπούτσια είχαν μεγάλη ζήτηση για επιλεγμένα είδη που είχαν μεγάλες εκπτώσεις, της τάξης του 40%-50%.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ έφεραν στο φως πλασματικές εκπτώσεις σε πάνω από 10 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι παράνομες πρακτικές που εντοπίστηκαν αφορούσαν είτε αύξηση της αρχικής τιμής κάποιων προϊόντων πριν την εβδομάδα της Black Friday. Αυτό συνέβη για να φαίνεται εντυπωσιακότερη η μετέπειτα έκπτωση είτε αύξηση τόσο της αρχικής όσο και της τελικής τιμής με τον ίδιο στόχο.

Η ακρίβεια και η έλλειψη προγραμμάτων ενίσχυσης αγορών έπαιξαν επίσης ρόλο στην αγοραστική κίνηση τη φετινή Μαύρη Παρασκευή. Οι καταναλωτές ψώνισαν φθηνότερα προϊόντα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής.

Related posts

Nέες προσπάθειες απάτης – Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Arcadia Spot KP

Θεσσαλονίκη : Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού

Arcadia Spot GZ

Σύλληψη 72χρονου για απάτη προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment