Αστυνομικά Επικαιρότητα

Τρεις ανήλικοι εισέβαλαν σε σχολείο στο Περιστέρι και απείλησαν καθηγητές

Τρεις ανήλικοι εισέβαλαν σε σχολείο στο Περιστέρι και απείλησαν καθηγητές

Τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, εισέβαλαν σε σχολείο στο Περιστέρι, εν ώρα μαθήματος, και απείλησαν καθηγητές. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Δευτέρα (27/11), στις 10:50 το πρωί, στο 3ο ΕΠΑΛ της πόλης.

Οι ανήλικοι, οι οποίοι δεν ήταν μαθητές του σχολείου, μπήκαν στην αίθουσα διδασκαλίας χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση. Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν στον καθηγητή που διέκοπταν το μάθημα και άρχισαν να τον απειλούν.

Ο καθηγητής ειδοποίησε τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία. Στο σχολείο έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και συνέλαβαν δύο από τους ανήλικους, ενώ ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, όπου κατηγορήθηκαν για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας και απειλή. Ο διευθυντής του σχολείου και ο καθηγητής ζήτησαν την ποινική τους δίωξη, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να παραπεμφθούν σε εισαγγελέα.

Ωστόσο, με προφορική εντολή της εισαγγελέως, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, στις 16:30.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς καταδεικνύει την επιθετικότητα και την παραβατικότητα που παρατηρείται σε ορισμένες νεανικές ομάδες.

Οι αρμόδιες αρχές καλούνται να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, το οποίο απειλεί την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και των μαθητών.

Related posts

Αρκαδία : Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστεία

Arcadia Spot GZ

Αστυνομικό Δελτίο Π. Πελοποννήσου – Συλλήψεις σε Τρίπολη και Καλαμάτα

Arcadia Spot GZ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας του 35χρονου στο Περιστέρι

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment