Διεθνή Επικαιρότητα

Ιαπωνία : Ανάποδη προσγείωση αεροσκάφους στη Σελήνη

Ιαπωνία : Ανάποδη προσγείωση αεροσκάφους στη Σελήνη

Ιαπωνία : Ανάποδη προσγείωση αεροσκάφους στη Σελήνη.

Η Ιαπωνία κατάφερε να προσγειώσει διαστημικό σκάφος στη Σελήνη με μεγάλο βαθμό ακρίβειας, αλλά με μια έκπληξη: το σκάφος προσγειώθηκε ανάποδα.

Το σκάφος, που ονομάζεται Smart Lander for Investigating Moon (SLIM), προσγειώθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (20/1), καθιστώντας την Ιαπωνία την πέμπτη χώρα που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τις ΗΠΑ, τη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα και την Ινδία.

Η προσγείωση του ιαπωνικού διαστημικού σκάφους SLIM στη Σελήνη αντιμετωπίστηκε με προβλήματα, καθώς οι ηλιακές μπαταρίες του δεν λειτούργησαν σωστά. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη θέση του σκάφους.

Τελικά, δεδομένα που ανακτήθηκαν από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) έδειξαν ότι το SLIM προσγειώθηκε 55 μέτρα από την προβλεπόμενη περιοχή, ανάμεσα σε δύο κρατήρες σε μια περιοχή που καλύπτεται από ηφαιστειακά πετρώματα.

Ακόμη και έτσι οι Ιάπωνες θεωρούν ότι η αποτολή στέφθηκε με επιτυχία. «Αποδείξαμε ότι μπορείς να προσγειωθείς στο σημείο που θέλεις και όχι στο σημείο που μπορούσες» δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος Σινιχίρο Σακάι. «Ανοίξαμε την πόρτα για μια νέα εποχή», πρόσθεσε.

Η αποστολή του SLIM είναι να αναλύσει τα πετρώματα της Σελήνης, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υδάτινοι πόροι. Αυτή η γνώση θα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί ανεφοδιασμού για αποστολές στον Άρη.

Related posts

Σεισμός Ιαπωνία: Στους 55 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί

ArcadiaSpot Team

Σελήνη: Την Τετάρτη 30 Αυγούστου η «Μπλε Υπερπανσέληνος»

Arcadia Spot KP

Ο ΠΟΥ συνεδριάζει εκτάκτως για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment