Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ζαχαράκη: Toν Μάιο το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό – Πότε αρχίζει το «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»

Ζαχαράκη: Toν Μάιο το Εθνικό Σχέδιο

Ζαχαράκη: Toν Μάιο το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό – Πότε αρχίζει το «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω». Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε σε μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό θα είναι έτοιμο τον Μάιο και θα περιλαμβάνει πολλούς πυλώνες, όπως τη συμφιλίωση επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής, την τοπική ανάπτυξη, τη μακροχρόνια γήρανση, και το brain gain.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι μέσα στη χρονιά θα δοθούν 440 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας, μεταξύ άλλων για την αύξηση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αναφέρθηκε επίσης σε οικονομικά μέτρα, όπως η αύξηση των επιδομάτων γέννας και πρόσθετα επιδοτούμενα ποσά για τις οικογένειες.

Όσον αφορά τα προγράμματα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” και “Κοινωνική Αντιπαροχή”, ανέφερε ότι το πρώτο θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ το δεύτερο αναμένεται να αξιοποιήσει ακίνητα του Δημοσίου μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών. Ζαχαράκη: Toν Μάιο το Εθνικό Σχέδιο

Related posts

Ενοικιάζω-Ανακαινίζω : Επιδότηση έως 40%

Arcadia Spot GZ

3o συνέδριο οινοτουρισμού στο κτήμα Σκούρα στην Αργολίδα (pics)

#omada_Arcadia_Spot*

Ζαχαράκη: Διευρύνεται το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment