Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Καταδίκη 41χρονου σε 11 έτη φυλάκιση για βιασμό και προηγούμενη δολοφονία

Καταδίκη 41χρονου σε 11 έτη φυλάκιση για βιασμό και προηγούμενη δολοφονία

Καταδίκη 41χρονου σε 11 έτη φυλάκιση για βιασμό και προηγούμενη δολοφονία. Ένας 41χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση από το Εφετείο για τον βιασμό τριών γυναικών που εκδίδονταν, υποστηρίζοντας ότι ήταν αστυνομικός.

Οι εγκληματικές πράξεις διαπράχθηκαν τον Μάρτιο του 2021, στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του για έναν φόνο που είχε διαπράξει 11 χρόνια πριν, μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, εναντίον ενός 58χρονου ψυχιάτρου, πρώην σύντροφου της συγκατηγορούμενής του.

Ο 41χρονος άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες για τους βιασμούς, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών. Απέδωσε τις καταγγελίες σε μια «πλεκτάνη» που του έστησαν πρώην συγκρατούμενοί του στις φυλακές Τρικάλων για να τον εκδικηθούν επειδή αρνήθηκε να εισάγει ναρκωτικά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και μετέτρεψε την πράξη της ληστείας που του αποδόθηκε σε κλοπή (αφαίρεσε αντικείμενα από τις παθούσες). Πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με 20ετή κάθειρξη.

Είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του 2021, έχοντας εκτίσει ποινή 15ετούς κάθειρξης για τη δολοφονία του ψυχιάτρου στη Θεσσαλονίκη. Το 58χρονο θύμα είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένο (τον Δεκέμβριο του 2010), έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος. Καταδίκη 41χρονου σε 11 έτη φυλάκιση

Μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του, με καταγωγή από την Κούβα, είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη, αλλά μετά από προσφυγή στον Άρειο Πάγο, η ποινή αναιρέθηκε, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, το οποίο έλαβαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Related posts

Σύλληψη 33χρονου για δολοφονία στη Λάρισα: Επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Arcadia Spot GZ

Θεσσαλονίκη : 21χρονη βιάστηκε από 29χρονο έπειτα από φιλοξενία

Arcadia Spot GZ

Σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου το ματωμένο σκηνικό με το Νίκο Κοεμτζή

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment