Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Τιμολόγια ρεύματος : Ανταγωνισμός κορυφώνεται στην αγορά ενέργειας με νέα υβριδικά τιμολόγια

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ 09/05/2024

Τιμολόγια ρεύματος : Ανταγωνισμός κορυφώνεται στην αγορά ενέργειας με νέα υβριδικά τιμολόγια.

Οι πάροχοι ενέργειας προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες με ελκυστικά τιμολόγια, καθώς η πτωτική τάση των τιμών ενέργειας διεθνώς καθιστά τα κίτρινα τιμολόγια ολοένα και πιο ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι πάροχοι έχουν στα σκαριά νέα σταθερά ανταγωνιστικά τιμολόγια, τα οποία ωστόσο θα είναι ολιγόμηνης διάρκειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο τιμολόγιο που ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα και το οποίο εγγυάται στους καταναλωτές τη χαμηλότερη σταθερή τιμή στο ρεύμα με 0,123 ευρώ την κιλοβατώρα για οκτώ μήνες. Τιμολόγια ρεύματος

Μέχρι στιγμής στην κατηγοριοποίηση των χρωματιστών τιμολογίων ενέργειας της ΡΑΑΕΥ δεν προβλέπονται σταθερά τιμολόγια μικρότερης διάρκειας των 12 μηνών.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει τρόπους για την ένταξή τους στο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί, ενώ δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον τρόπο ή για το αν θα αποτελέσουν ένα νέο χρώμα στην «παλέτα» της αγοράς ενέργειας.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκπτώσεις στα πράσινα τιμολόγια που θα ανακοινωθούν στα τέλη του Ιανουαρίου, με τις έως τώρα κινήσεις να δείχνουν περαιτέρω μείωση των τιμών για τον επόμενο μήνα. Τιμολόγια ρεύματος

Related posts

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος: Απρίλιος 2024

Arcadia Spot KP

Χαμηλότερες Χρεώσεις στα Πράσινα Τιμολόγια του Ρεύματος για τον Μήνα Μάρτιο

Arcadia Spot GZ

Τιμολόγια Ρεύματος: Σημαντικές Μειώσεις για τον Μάρτιο

Arcadia Spot KP

Leave a Comment