Ελλάδα Επικαιρότητα

Καταργόυνται τα χάρτινα εισητήρια των ΜΜΜ – Πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή

Καταργόυνται τα χάρτινα εισητήρια

Καταργόυνται τα χάρτινα εισητήρια των ΜΜΜ – Πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή. Το νέο σύστημα πληρωμής ΜΜΜ της Αθήνας, Tap’N’Pay, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο από τις λεωφορειακές γραμμές Express για το αεροδρόμιο και θα είναι διαθέσιμο σε όλη την πόλη πριν το τέλος του 2024.

Με το Tap’N’Pay, οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβάζονται στα ΜΜΜ απλά πλησιάζοντας την τραπεζική τους κάρτα ή το ψηφιακό αντίγραφό της στο κινητό τους τηλέφωνο σε έναν ειδικό αναγνώστη στα επικυρωτικά μηχανήματα. Καταργόυνται τα χάρτινα εισητήρια

Τα οφέλη του νέου συστήματος για τους επιβάτες περιλαμβάνουν:

  • Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων: Οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν εισιτήρια από εκδοτήρια ή εκδοτικά μηχανήματα, ούτε να ανησυχούν για το είδος του εισιτηρίου που χρειάζονται. Το σύστημα θα υπολογίζει αυτόματα το κόστος της διαδρομής τους και θα το χρεώσει στην κάρτα τους.
  • Μείωση της ρύπανσης: Το σύστημα θα μειώσει την ανάγκη για έκδοση χάρτινων εισιτηρίων, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Το Tap’N’Pay θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα διασύνδεσής του με εφαρμογές συνεργατών κινητικότητας, όπως ταξί, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Με την εφαρμογή του Tap’N’Pay, το σύστημα πληρωμών ΜΜΜ της Αθήνας θα εισέλθει σε μια νέα εποχή, πιο σύγχρονη, πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο προσιτή στους επιβάτες.

Related posts

Σταθερές Συγκοινωνίες: Εντατικοί έλεγχοι στα Μέτρο και Τραμ με αύξηση 173%

Arcadia Spot GZ

ΟΑΣΑ : Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα ΜΜΜ με τραπεζικές κάρτες και κινητά

Arcadia Spot GZ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετακινήσεις και μετεγγραφές των φοιτητών.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment