Ελλάδα Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετακινήσεις και μετεγγραφές των φοιτητών.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετακινήσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετακινήσεις και μετεγγραφές των φοιτητών. Από σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2023, μέχρι την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023, και μέχρι τις 16:00, οι φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή ή μετακίνηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας που βρίσκεται στην διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.

Η διαδικασία αφορά τους εξής φοιτητές:

  1. Φοιτητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν ή να μετακινηθούν για λόγους μοριοδότησης.
  2. Αδέλφια που φοιτούν σε πανεπιστήμια και επιθυμούν να είναι στην ίδια τοποθεσία.
  3. Φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας υπό την κατηγορία των παθήσεων, όπως προβλέπεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
  4. Φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ως υπερβασητές.
  5. Φοιτητές που είναι παιδιά θυμάτων τρομοκρατίας σύμφωνα με τον νόμο 1897/1990.
  6. Φοιτητές που είναι παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την υπηρεσία τους.

Οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχουν λάβει από την γραμματεία της σχολής τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ίδρύματος όπου σπουδάζουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τους αιτούντες που υποβάλλουν αίτηση για μετεγγραφή ή μετακίνηση για λόγους μοριοδότησης, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Related posts

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Φοιτητές και Εκπαιδευτικοί Εκφράζουν Αντίσταση εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέες διαδηλώσεις και στάση εργασίας

Arcadia Spot GZ

Συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment